Kriptolar:
32355
Bitcoin:
$99.043
% 1.96
BTC Dominasyonu:
%59.8
% 0.27
Piyasa Değeri:
$3.25 T
% 4.66
Korku & Açgözlülük:
82 / 100
Bitcoin:
$ 99.043
BTC Dominasyonu:
% 59.8
Piyasa Değeri:
$3.25 T

AB Düzenleyicisi DeFİ Riskleri Konusunda Uyardı!

DeFİ

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA), ve AB düzenleyicisi yatırımcılara ve DeFİ ile kaynaklanan finansal istikrara yönelik çok sayıda riski özetleyen bir rapor yayınladı.

Raporda, “Yatırımcıların DeFi’ye maruz kalma oranı genel olarak küçük kalsa da, birçok DeFi düzenlemesinin son derece spekülatif yapısı, önemli operasyonel ve güvenlik açıkları ve açıkça tanımlanmış bir sorumlu tarafın bulunmaması nedeniyle yatırımcıların korunmasına yönelik ciddi riskler var” denildi.

Bağımsız bir AB yetkilisi, DeFi’nin güvenilir aracıların yokluğunda faaliyet gösterdiği ve bunun “aksi halde finansal istikrar ve yatırımcı korumasıyla ilgili riskleri azaltabileceği” konusunda uyardı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Defi’nin Riskleri

Raporda hakim, mevcut DeFi yönetimine nüfuz ettiğini iddia ettiği “kural kanundur” ilkesine karşı uyarıda bulundu.

Düzenleyici, “Akıllı sözleşmeler, kabul edilen prensibin ‘kod kanundur’ kavramıyla örneklendiği, düzenlenmemiş bir olgu olmaya devam ediyor” dedi. Bu prensibe bağlılığın, “herhangi bir ahlaki veya hukuki husustan bağımsız olarak” akıllı sözleşme sonuçlarını kabul etme eğilimi yarattığını söyledi.

Çalışma, DeFi’nin otomatik, değişmez işlevlerinin daha az risk oluşturduğunu kabul ediyor. Fakat geliştirici takma adının yasa dışı akıllı sözleşmelerin çoğalmasını sağlayabileceğini vurguladı.

Makalede, “Akıllı sözleşmeleri uygulayan geliştiricilerin takma adları ve hesap vermemeleri, Ponzi şemaları gibi ‘yasadışı’ akıllı sözleşmelerin yükselişini destekledi” diye ekledi.

Düzenleyici, akıllı sözleşmelerin şekillendirilebilirliğinin sistem hatalarını artırabileceğine yol açabileceğini söyledi.

Makalede, “Akıllı sözleşmelerin, DeFi protokollerinin birbirinin üzerine inşa edilmesine olanak tanıyan ve kullanıcılar için çeşitli hizmetler sağlayan şekillendirilebilirlik özelliği, aynı zamanda protokoller arasında bağımlılıklar yaratarak bulaşma riskine yol açıyor” diye eklendi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir