Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.968
% 2.26
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.968
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Voyager Digital ve Eski CEO’suna ABD Tarafından Dava Açıldı

Voyager Digital,

Son gelişmeye göre, Voyager Digital, Amerika Birleşik Devletleri’nin düzenleyici kurumlarından biri olan Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ile yaptığı anlaşmanın bir parçası olarak 1,65 milyar dolarlık önemli bir para cezasını kabul etti. Bu anlaşma, kripto para sektöründe şimdiye kadar uygulanan en büyük cezalardan biri olarak öne çıkıyor.

Ayrıca Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), Voyager Digital’in eski CEO’su Stephen Ehrlich’e, türev düzenlemelerini ihlal etme ve müşterileri dijital varlıklarının güvenliği konusunda yanıltma suçlamalarını yöneltti. Bir önceki yıl iflasla karşı karşıya kalan kripto para kredi şirketi Voyager’ın eski CEO’suna karşı iki ABD düzenleyici kurumu tarafından hukuki adımlar atılmış durumda.

Resmi mahkeme belgelerine göre, Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), bu konuda bir şikayette bulunmak üzere ABD Federal Mahkemesi’nin Güney New York Bölgesi’nde bir araya geldi. FTC, bu davada Voyager Digital’i ve eski CEO Stephen Ehrlich’i sanık olarak ilan ederken, CFTC’nin dava açtığı kişi yalnızca Stephen Ehrlich.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


CFTC, Stephen Ehrlich’in Voyager dijital varlık platformunun güvenliği ve finansal istikrarı konusunda müşterileri yanılttığına dair iddialarda bulunuyor.

FTC ayrıca hem Voyager Digital hem de Stephen Ehrlich tarafından ABD bankalarında 250 bin dolar’a kadar olan mevduatlar için sağlanan Federal Mevduat Sigorta Şirketi (FDIC) sigortası ile ilgili yanıltıcı iddialar olduğunu belirtiyor. Voyager, web sitesinde ve uygulamasında fonların FDIC sigortalı olacağını iddia etmişti. FTC, bu miktar kadar FDIC sigortası reklamını yapan web sayfasının ekran görüntülerini kaydederek bu iddiayı kanıtlamıştır. FTC, hem Stephen Ehrlich’in hem de Voyager’ın müşteri mevduatlarının FDIC sigortalı olmadığı gerçeğinin tamamen farkında olduğunu ve kasıtlı olarak müşterileri yanılttığını iddia ediyor.

FTC, Voyager Digital ile 1,65 milyar dolarlık ceza ödemesi karşılığında bir uzlaşma sağlamıştır.

Başka bir hukuki gelişme olarak; FTC, Voyager’ın şirket tüzel kişiliği ile 1,65 milyar dolarlık ceza ödemesi karşılığında bir uzlaşma sağladı. Mahkeme belgelerine göre, şirket iddiaları ne doğruladı ne de yalanladı.

Voyager Digital, 2022 yılında kripto para hedge fonu Three Arrows Capital’in (3AC) iflasının ardından iflasını duyuran şirketler arasında yer aldı. Şirket, 6 Temmuz 2022’de, para yatırma ve çekme işlemlerinin askıya alınmasının ardından iflas koruması talep etti. Bu yılın başlarında Voyager, müşteri geri ödeme stratejisinin bir parçası olarak varlıklarını tasfiye etme planını sonuçlandırdı.


İlginizi Çekebilir: MasterCard, RBA İle CDBC Pilot Çalışmasını Tamamladı!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir