Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.710
% 0.72
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.710
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Avrupa Birliği Kripto Banka Sermayesi Kurallarında Anlaştı!

Avrupa Birliği

Avrupa Birliği bir süredir kripto banka sermayesi kurallarında anlaşmaya çalışıyordu. Bu durum sonuçlandı ve AB kurallar konusunda anlaşmaya vardı. Ayrıca milletvekilleri önceden, desteklenmeyen kripto varlıkları bankacılık sisteminin dışında tutmak istiyordu. Böylelikle de kendileri yasaklayıcı sermaye gereksinimlerini tercih etmişti.

İlginizi çekebilir: Circle, Hong Kong Politikalarına Göz Atıyor!

Avrupa Birliği 27 Haziran Salı tarihinde, kripto para ve banka sermayesi mevzuatı konusunda yeni bir siyasi anlaşma yaptı. Söz konusu anlaşma, Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Parasal İşler komitesinin Twitter hesabından duyurulmuş bulunuyor. Ayrıca bu anlaşmanın yasalaşması, Avrupa Birliği devletleri ve kanun koyucuların onayından geçiyor. Bu onaylar da aylar sürebilir gibi duruyor.

Bunun yanı sıra Avrupa Birliği üye ülkelerinin adına başkanlık yapan İsveç Maliye Bakanı Svantesson görüşmede şöyle bir açıklama yaptı:

“Yeni kurallar, bankacılık varlıklarının da risk ağırlığını düzenleyecek. Ayrıca bu, birlik olarak faaliyet yapan bankaların gücünü ve direncini arttıracak.”

Avrupa Birliği Kriptoya Nasıl Bakıyor?

Bildiğiniz gibi AB kriptoya biraz katı bakıyor. Bu da piyasada olumsuz bir etki yaratabiliyor. Görüşmelerin sonlarına doğru Avrupa Komisyonu tarafından önerilen bir uzlaşmaya göre, halihazırdaki katı tutum düzenlenen stabil coin’ler için biraz olsun yumuşayacak. Bu durumsa, tasarının yasalaşması adına onay vermesi gereken AB devletleri arasında oldukça olumlu karşılandı.

Sonuç olarak: AB kriptoya yaptığı baskıyı azaltacak gibi duruyor. Bunun yanı sıra, yeni mevzuat sayesinde daha net ve düzenli olabilecek bir kripto para banka sermayesi bizi bekliyor. İlerleyen zamanlarda ne olacak hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür içerikler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir