Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.243
% 1.23
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.243
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Yatırımcılar ve Traderlar İçin, Trade Stratejileri Nelerdir?

Trade stratejileri

Teknolojinin ve iletişim imkanlarının gelişmesi ile birlikte finansal piyasalara ilgi duyan insanların sayısının arttığını gözlemliyoruz. Forex, hisse senetleri, altın ve kripto piyasalarında alım satım yapan her kullanıcının kendine özgü farklı trade stratejileri bulunur. Bugünkü yazımızda yatırımcıların oldukça fazla kullandıkları Trader Stratejilerini inceleyeceğiz.

İşlem Türleri


Kısa vade işlemler: Aynı gün içinde ya da 1-4 haftalık işlemlere denir.

Orta vade işlemler: 1-4 haftadan bir kaç ay sürebilen işlemlerdir.

Uzun vadeli işlemler: Yatırım yapılan hisse senetlerinin yada kripto paraların aylarca hatta yıllarca tutulması işlemidir. Kripto para piyasasındaki Hold mantığı bu işlemlere girer.

Yukarıdaki her işlem türünün kendine özgü avantajı ve dezavantajı bulunur. Stratejilerin olumlu sonuç ortaya koyması, yapılan analiz kadar yatırımcının eğitimlerine ve risklerine bağlıdır.

Trade Stratejileri


Yatırımcılar, kendileri için en uygun olduğunu düşündükleri işlem stratejilerini kullanırlar. Stratejiler, İşlem cinsine ve zamanına göre değişiklik gösterir. Özellikle piyasalardaki deneyimi fazla olmayan bir yatırımcıysanız, bu stratejiler arasındaki farkları öğrenmeniz faydalı olacaktır.

1- Haber Trade Stratejisi


Yüksek riskli görülen ilk trade stratejisi haber alım-satım stratejisidir. Kripto haberleri piyasada hızla yayınlandığı için kullanıcı, haber trade etmek için oldukça hızlı olmalıdır. Habere ve piyasanın beklentilere dayalı bir alım-satım işlemidir. 

Kripto para piyasasında anlık haberleri hızlıca takip etmek için Coinmuhendisi Haber kanalımızı takip edebilirsiniz.

Trade

2-Day Trading (Gün İçi İşlem)


Day Trading, kısa vadede yüksek kazanç fırsatı barındırdığı için borsalarda en çok kullanılan bir işlem şeklidir. Yüksek kazanç fırsatları sunmanın yanı sıra, büyük kayıplar da getirebilir ki bu durum işlemi oldukça riskli hale getirir. Adından da anlaşılacağı üzere, day trading girilen paritenin gün içindeki fiyat hareketlerini esas alır.

3-Pozisyon Trading


Position Trading, orta vadeli bir işlem stratejisi olup günlük fiyat hareketlerini göz ardı ederek trend analizine odaklanan bir yöntemdir. Bu nedenle, bazı analistler aktif yatırım stratejilerinden biri olarak kabul etmemektedir.

Position Trading stratejisini benimseyen yatırımcılar, işleme giriş ve çıkış noktalarını belirlemek için yoğun bir şekilde teknik analiz kullanır. Bu yöntemde, fiyat yerine trendin yönünün doğru bir şekilde tahmin edilmesi hedeflenir, böylece piyasanın hem yükseliş hem de düşüş hareketlerinden kazanç sağlanabilir. Bu stratejiyi uygulayan yatırımcılar genellikle trendler belirginleştikten sonra işleme girme ve trendler kırıldıktan sonra işlemden çıkma eğilimindedir.

Başarılı bir Position Trading işlemi gerçekleştirmek için, finansal varlığın geçmiş fiyat hareketlerinin incelenmesi, işlem hacimlerinin takip edilmesi, MACD, RSI, hareketli ortalamalar gibi değerlerin analiz edilmesi önemli rol oynar.”

4- Swing Trading


Swing Trading, kısa vadeli bir ticaret stratejisidir. Swing Trader’lar genellikle trendin tersine dönmesini veya kısa vadeli dalgalanmaları yakalamayı amaçlarlar. Örneğin, bir kripto varlığın düşüş eğiliminde olduğunu düşünen bir Swing Trader, varlıklarını kısa pozisyon alarak satar ve daha sonra fiyatın düşmesini bekler. Benzer şekilde, bir varlığın yükseliş eğiliminde olduğunu düşünen bir Swing Trader, kripto varlığı alır ve fiyatın yükselmesini bekler.

Swing Trading, günlük ticarete kıyasla daha uzun vadeli bir yaklaşım olduğu için, gün içi dalgalanmalardan daha az etkilenir. Bu nedenle, Swing Trader’lar genellikle daha büyük fiyat hareketlerini yakalamayı hedeflerler. Ancak, bu stratejiyle ilişkili riskleri ve piyasa oynaklığının getirdiği potansiyel zorlukları göz önünde bulundurmak önemlidir.

Trade Stratejisi

5-Scalping


Yukarıdaki trade stratejileri arasında en hızlı işlem Scalping işlemidir. Bu işlem Day Trading stratejisinin bir alt kategorisi olarak değerlendirilebilir. İşlem yapılan varlığın alış ve satış fiyatları arasında oluşan fiyat boşluklarından yararlanmayı temel alır. Scalp işlem yapan kişiler genellikle yüksek kaldıraç girdikleri için fiyat hareketlerinden oldukça fazla etkilenir. Bu da Scalping işlemini oldukça riskli bir işlem yapar.

Scalp işlem yapan yatırımcılar, likiditesi yüksek piyasaları tercih ederler. Scalp işlemleri genellikle birkaç dakika içinde en fazla ise birkaç saat içinde kapatılır. Ayrıca Scalp yapan kişiler, yüksek kaldıraç kullandığı için düşük komisyon oranı olan borsaları tercih ederler.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir