Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$60.389
% 2.73
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 60.389
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Coinmuhendisi-StepN AMA Özeti

Coinmuhendisi-StepN AMA Özeti

4 Nisan 2022 tarihinde Coinmuhendisi olarak AMA etkinliği gerçekleştirdiğimiz STEPN yetkilisi Yawn Rong sorularımızı yanıtladı ve proje hakkında bilgiler verdi.

AMA  içerik ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Ama etkinliğimiz Coinmuhendisi olarak STEPN yetkilisine sorduğumuz bazı giriş sorularıyla başladı ve sorulan soru ve verilen cevaplar şu şekilde :

S1: Projenizi ve çözmek istediğiniz sorunları/önerdiğiniz çözümleri anlatır mısınız?

C1: STEPN, eğlenceli sosyal unsurlara ve oyunlaştırma tasarımına sahip bir Web3 yaşam tarzı uygulamasıdır. NFT Sneakers ile donatılmış kullanıcılar – oyun jetonu kazanmak için açık havada hafif ve orta tempoda yürür veya koşar – GST, seviye atlamak ve yeni Sneakers’ı basmak için kullanır.
Oyuncular, uygulama içi Marketplace’te NFT Sneaker’larını kiralamayı veya satmayı seçebilirler; kullanıcıların GST kazançları, yerleşik bir Değiştirme işlevine sahip uygulama içi Cüzdan’da saklanır.

S2: Eğer ben acemiysem, oyuna nasıl dahil olabilirim?

C2: STEPN uygulaması artık google play ve apple store’dan indirilebilir.
Kullanıcı, uygulama içi pazardan bir NFT Spor Ayakkabı satın almak için SOL/USDC yatırır ve uygulamada USDC veya SOL ile değiştirilebilen GST jetonları kazanmak için hafif & tempolu yürümek veya koşmak için NFT Sneaker’ı kullanır.
Oyun, SOL’u nereden alacağını bilmeyenler için bile, bir NFT Sneaker (geliştirme aşamasında) kiralayarak başlayabilen kapalı bir döngüdür ve oyuncular bir NFT Sneaker satın alabilirler. Kullanıcının kolay satın alması için Binance protal’i uygulamaya entegre ettik.

S3: Kurarken karşılaştığınız en büyük zorluk neydi? STEPN’i Solana üzerine inşa edilen diğer oyun-Fi projelerinden ayıran nedir?

C3: Muazzam miktarda zorluklarla karşılaştık:
Hile önleme: Kullanıcıların move2earn mekaniğinden yararlanmasını nasıl önleyebilirim?
GPS hatası: Sivil GPS yalnızca 3m dış mekan doğruluğu ve 20m iç mekan doğruluğu sağlar. Kötü GPS ayrıca, kullanıcının kat ettiği mesafeyi nasıl hesapladığımızı da etkiler – GPS bozulması, GPS kayması ve GPS sıçraması… Geleneksel çalışan uygulama, kullanıcıları gerçekten teşvik etmeye ihtiyaç duymadığından bu kısmı optimize etmez. Örneğin, bir telefon evde sabit durursa ve 6 saatte 10 km sürüklenirse, sorun değil çünkü kullanıcı bu verilerin geçersiz olduğunu biliyor, ancak bunu move2earn olarak çözersek bu çok büyük bir soruna neden olacaktır.
Cüzdan, takas ve pazar yeri gibi mobil platformda mevcut araçların eksikliği, bu bir tarayıcı oyunu veya uygulamasıysa harici sağlayıcıya bağlanmak sorun değil, ancak mobil platformda mümkün değil. Bütün bunları kendimiz inşa ettik.
Ve bu zorlukların üstesinden gelebilmek ve doğru rotayı bulmak için hızlı bir şekilde yinelemek/dönmek, bizi diğer benzer projelerle, TBH’den uzaklaştırıyor, partiye geç kaldık ama işlevsel bir ürünü ilk sunan biziz.

S4: STEPN bir çift jeton sistemi (GMT ve GST) benimser, lütfen jetonomiği kısaca açıklayın ve hem GMT hem de GST birlikte nasıl çalışır?

C4: GST’nin sınırsız kaynağı vardır ve uygulama içi para birimi olarak kullanılır; ve GMT’nin arzı sınırlıdır ve STEPN’in karını nasıl harcayacağına karar vermek için kullanılır (GMT hissesine temettü hissesi veya karbon denkleştirmesine bağış).
GST’yi yakarak mevcut iki Sneaker’dan yeni bir spor ayakkabı basabileceğiniz için, GST ve NFT Sneaker’ın fiyatı bağlantılıdır. GST fiyatı yüksekse, insanlar GST fiyatını düşürerek Swap yoluyla satarlar. NFT’lerimiz şu anda çok güçlü bir talebe sahip ve daha düşük GST fiyatı arbitraj fırsatı yaratacaktır. İnsanlar NFT Sneakers’ı basmak için GST satın almaya ve bunları Marketplace’te satmaya başlayacak. Bu, daha sonra GST fiyatını Ayakkabı basımı kârsız hale gelene kadar yükseltir, ardından döngü yeniden başlar.
Paket servis, NFT Sneaker’a güçlü bir talep olduğu sürece, GST fiyatının kendi kendini düzenlemesidir ve NFT Sneakers’a olan talebin çok uzun süre yüksek kalacağından emin olmamızın nedeni, uygulamayı şu şekilde tasarlıyoruz: herkesin kullanabileceği yol – kriptolu veya kriptolu olmayan, uygun veya uygun olmayan ve oyuncular veya oyuncu olmayanlar.
100 milyon insanı hedefliyoruz ve sadece yürüyerek günde 50 – 500 dolar kazanabilecekleri fikri denemeleri başlatacak.
GMT, insanların yönetimde, üst düzey harcamalarda ve sosyal harcamalarda yavaş yavaş tükettiği yavaş yavaş deflasyonist bir token olacaktır.
Axie Infinity’den öğrendiğimiz şey, yönetişim jeton kazancını küçük bir grup insanla sınırlamamamız gerektiğidir. Tokenlarımızı geniş çapta erişilebilir kılmak ve bu iki tokenın madenciliğinde dengeyi sağlamak için tokenları (GST ve GMT ile) planladık.
İkili tokenomik model ayrıca, GST’nin daha yüksek düzeyde GST kazancını alakasız hale getiren deflasyonist bir belirteç olduğunu da hesaba katar. İnsanlar daha yüksek seviyelere yaklaştıkça, hangi jetonu kazanacaklarını seçme seçeneği sunulur ve doğal olarak sınırlı arz GMT’yi kazanmak isterler. Bu, daha fazla GMT yakıldıkça ve daha fazla GMT kullanım durumu yayınlandıkça zamanla daha da güçlenecektir. Bu, GST jeton arzını çok azaltacak ve dolayısıyla jeton değerini dengeleyecektir. Çok fazla kişi GMT madenciliği yaparsa, GST ile yapabileceklerinden daha az kazanacaklar, bu nedenle GST kazanmaya geçecekler ve bu da GMT kazanma rekabetini azaltacak ve dolayısıyla GMT madenciliğini tekrar karlı hale getirecek, böylece insanlar geri gelecek. Bu, daha büyük ölçekte büyütülmüş klasik bir mahkum ikilemidir.

S5: STEPN’in move2earn konseptli bir yaşam tarzı uygulaması olduğunu anlayan STEPN, hem yerli kripto kullanıcılarını hem de kripto hakkında fazla bilgisi olmayan fitness kullanıcılarını çekmek için tokenomik, oyunlaştırma ve yaşam tarzı uygulaması arasında nasıl bir denge kurar?

C5: Kullanıcıların genellikle move2earn konsepti (finansal veya tokenomik) yoluyla uygulamaya ilgi duyduklarını anlıyoruz, ancak oyunlaştırma tasarımıyla ilgilenecekler ve sonunda STEPN uygulamasının uygulama kalitesi, fitness avantajı ve sosyal unsurları için kalmaya devam edecekler.
Uygulamayı, kripto olmayan kişilerin kullanmasını sağlamak için zihniyetle tasarlıyoruz, bu nedenle kripto ile ilgili çok fazla jargon almamaya ve tasarımın kullanıcı benimseme yoluna girmemeye çalışıyoruz.
Bu nedenle, üç unsuru dengelemek yerine, farklı kullanıcı deneyimi aşamalarında hızlandırıyoruz.

 

Coinmuhendisi tarafından proje kapsamında sorulan ve STEPN tarafından cevaplanan soruların ardından etkinlik kapsamında Twitter kullanıcıları ve Telegram kullanıcıları arasından 10 kişinin soruları seçildi ve STEPN tarafından sorular cevaplandı.


TWİTTER KAZANANLARI

S1: StepN gibi çok fazla m2e projesi çıkmaya başladı, stepn değerinin düşmemesi için bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ve bu uygulamalarla rakip olunup olunmamalı?(@hmertYnk)

C1:Bu bir sorun değil, bu iyi, harika bir projenin her zaman bir çok taklit projesi vardır, projeyi zayıflatmaz ama güçlendirir, çünkü insanlar her zaman önce baskın projeyi bilir ve sonra kediyi kopyalar. Kopya kedi projeleriyle ilgilenmiyoruz, sıfır yenilikçi fikir veya sunduğumuz şeye iyileştirme ile birkaçını gördük. Ayrıca geliştirme ve teslimat kabiliyetinde onlardan çok ilerideyiz.

S2: “STEPN”, Kazanmak İçin Taşı NFT Ayakkabı Oyunudur. Peki, NFT üretimini ve talebini, piyasa ve varlık değerlerinin düşmesini önlemek için mükemmel bir dengede nasıl tutacaklar? Oyuncular için Ödülün toplu olarak benimsenmesini teşvik etmek için istikrarlı ve çekici kalmasını nasıl sağlayacaksınız?(@PiloT9804)

C2: Spor ayakkabının ürün ve talebi, ayakkabı basımı etrafında dengelenir, kullanıcılar bu sneakerları yaparken, eğer güçlü talep olursa, kar etmek için daha fazla basarlar, daha az talep varsa jeton satarlar ve jeton yeterince ucuz olduğunda, ayakkabı yapımında yine karlı olacaklar.insanlara verilen ödül jeton cinsindendir, jeton değeri ne kadar yüksekse, ödül değeri o kadar yüksek olur. Kullanıcıları çekmenin en iyi yolu, çok kazanmalarını sağlamaktır.

S3: STEPN ile ilgili dikkatimi çeken yönlerden biri karbon salınımıdır. STEPN bu konuya nasıl olumlu katkı sağlıyor, projeniz neden bu kadar ilgi görüyor ve bunun kullanıcılarınız üzerindeki ekonomik etkisi nedir?(@Alex0011221)

S4: GST belirteci arzı sınırsızdır, ancak yine de GMT’den daha yüksek değerdedir. GST’nin yüksek değeri, daha fazla kullanıcı çekmesine neden olur. Bu artışın devamı büyük ölçüde token kilit açıklıklarına bağlıdır. Bu kapsamda arzı hangi aralıklarla artırmayı düşünüyorsunuz?(@ekinci_sualp)

C4: GST arzı sınırsız olmasına rağmen, değeri dengeleyen iki şey vardır, biri GMT kazancı etkinleştirildiğinde, üst düzey kullanıcıların GMT kazanmaya geçerek GST satış baskısını büyük ölçüde hafifletmesidir. Ayrıca GST, onarım ve ayakkabı basımı gibi çeşitli uygulama içi senaryolarda sürekli olarak yanar. Şimdiye kadar GST ve GMT’nin arz ve talebi çok sağlıklı.

S5: Otuzuncu seviyeden sonra, ayakkabıları daha da geliştirmek istediğimizde çok fazla seçenek kalmıyor. Tüm kullanıcılar ayakkabılarını yükselttiğinde GST coine ihtiyaç kalmayacak, dolayısıyla GST coin borsada değer kaybedecek, bu konuda herhangi bir önlem aldınız mı?(@ridvan_kursunrk)

C5: Mücevher ve Gizem Kutusu, Snaeker’ın niteliğini daha da geliştirmek için mükemmeldir, aslında Sneaker’ın performansını geliştirmenin ana yoludur. Seviye 3 Mücevher ile 100’den fazla özellik puanı ekleyebilir. Yüksek seviyeli Mücevher yapımında çok fazla GST yakılacaktır.

TELEGRAM KAZANANLARI 

S1: Ağaçların bol olduğu yerde yürüteç ayakkabımla yürüdüğümde yürüme hızım otomatik olarak düşüyor. Ağaçlar uydu ile akıllı telefonumun GPS’i arasındaki bağlantıyı mı engelliyor? Böyle bir sorun için bir gelişme olur mu?(@AliSebahatinov)

C1: GPS böyle çalışır, yapacak bir şey yok ama daha hızlı yürümek genellikle sorunu çözer.

S2: Stepn uygulaması yüz binlerce kişi tarafından indirilip kullanılıyor. Uygulama açıkken telefonum çalarsa veya bildirim gelirse arka planda yürüyerek kazanmaya devam eder miyim? Yoksa enerjim boşa mı gidecek?(Ozan Aksoy)

C2: Telefon görüşmeleri yaparken kazancınız etkilenmeyecektir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir