Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.595
% 1.77
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.595
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bitcoin ve SHIB Düşüşü Ne Zaman Bitiyor? JPMorgan Açıkladı!

Yatırım bankacılığı şirketi JPMorgan Chase & Co’nun finansal stratejistleri, devam eden ayı piyasasının ileri bir aşamaya ulaştığını söylüyor. Bu nedenle, Bitcoin ve altcoin düşüşünün yakında sona ereceğinden eminler. İşte detaylar…

JPMorgan stratejistleri, Bitcoin ve altcoin’lerin mevcut durumunu yorumladı

Bloomberg’den Nikolaos Panigirtzoglou da dahil olmak üzere JPMorgan stratejistleri tarafından yazılan notta, kripto alanına dair olumlu açıklamalar yer aldı. Analistler, geçtiğimiz aylarda kripto para piyasasının gerilemesinin, kaldıraçlı pozisyonları azaltma sürecinin bir tezahürü olduğunu düşünüyor. İyi haber şu ki, JPMorgan stratejistleri, piyasadaki düşüşten büyük ölçüde etkilenen şirketlere verilen artan miktardaki kurtarma fonlarının ardından, devam eden kripto para kaldırma döngüsünün uzun sürmeyebileceğini tahmin ediyor. Stratejistler aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Daha güçlü bilançolara sahip kripto şirketleri şu anda durumu kontrol altına almak için devreye giriyor. Bu nedenle, mevcut kaldıraç azaltma döngüsü çok uzun olmayabilir.

JPMorgan stratejistlerine göre, kripto endüstrisi için önemli bir sermaye kaynağı olan risk sermayesi fonlaması da Mayıs ve Haziran ayları arasında sağlıklı bir hızda devam etti. Örneğin, FTX kripto para birimi şirketlerine kredi verdi. Borsa, devam eden piyasa krizinden büyük ölçüde etkilenen bazı firmaları satın almak için hamleler yapıyor.

Kripto para piyasasındaki sıkıntılar

Kripto para birimiyle ilgili işletmeler, bir dizi olaydan büyük ölçüde etkilendi. Bazı şirketleri personel işten çıkarma ve tasfiye gibi çok katı önlemler almak zorunda kaldı. Bu, bir süredir zaten bilinen bir durum. Şubat ve Mart aylarında Rus güçlerinin Ukrayna’ya karşı gerçekleştirdiği işgal ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz oranlarını artırarak yükselen enflasyonu azaltma hamlesinin ardından kripto para piyasası ağır bir darbe aldı.

Kripto şirketleri bu talihsiz olaylar arasında ayakta kalmaya çalışıyordu. Ancak, Terra ekosistem tokenları LUNA ve UST muazzam bir şekilde çöktü. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz gibi, bu da tüm kripto pazarını sarsan bir olay oldu. Terra’nın Mayıs ayındaki çöküşü, Terra’da önemli bir yatırımı olan ve şu anda tasfiye ile karşı karşıya olan Three Arrow Capital’in (3AC) başarısızlığına neden oldu. Popüler kripto kredi platformu Celsius Network, kripto piyasasının çökmesinin ardından kullanıcıların varlıklarını çekme, takas ve transferlerini durdurmak zorunda kaldı.

Ayrıca Coinbase, Crypto.com ve Gemini gibi kripto şirketleri, piyasadaki düşüşle başa çıkmak için çalışan sayılarını azaltmak zorunda kaldı. JPMorgan stratejistleri, kripto para piyasasının mevcut ayı piyasası sorunlarının iyi bir bölümünün ötesine geçtiği görüşündeler. Bitcoin ve Ethereum, Dogecoin, Shiba Inu, ADA, SOL, AVAX gibi altcoin’lerin fiyatlarının tekrar yükselmesinin sadece an meselesi olduğunu ekliyorlar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir