Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.967
% 2.39
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.967
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Yuga Labs NFT Telif Haklarını Korumaya Aldı!

Şu anlık sonuç niteliğinden çok sembolik olabilecek bir hamleyle, önde gelen NFT stüdyosu Yuga Labs, yaratıcıların telif haklarını onurlandırmayan Pazar yerlerini artık desteklemeyeceğini duyurdu.

Alınan karar, Magic Eden’in bugün Ethereum pazarını başlatmasının arifesinde geldi.

Şirket yaptığı açıklamada, “Yuga ve Magic Eden, bizi içerik oluşturucuların yönlendirdiği bir web3’e geri getirmek için ileriye doğru büyük bir adım atıyor. Pazar lansmanıyla uyumlu olarak, yarın, tüm yaratıcılar için telif ücretlerini desteklemeyen Pazar yerlerine olan desteğimizi sonlandıracağız.” Dedi.

“Bu, telif hakkı filtreli koleksiyonlarımızın yalnızca içerik oluşturucuların telif haklarına saygı gösteren pazaryerlerinde işlem göreceği anlamına geliyor.”

Yapılan bu hamle, Blur’un NFT işlem hacminin çoğunluğunu ele geçirmesinden bir yıldan fazla bir süre sonra gerçekleşti. Bu başarı büyük ölçüde pazarın cömert teşvikler sunmasına ve aynı zamanda kökten azaltılmış bir telif hakkı yapısını uygulamaya koymasına dayanıyordu. O ana kadar önde gelen Pazar yeri olan OpenSea, daha sonra Blur ile rekabet etme umuduyla telif ücretlerini düşürerek aynı şeyi yaptı.

Düşük telif hakkı yapısı ve NFT’lere yönelik azalan ticaret hacimleri, Yuga Labs’ın gelirlerinin geçtiğimiz yıl önemli derecede azalmasına neden oldu. Daha sonra Kasım ayında Magic Eden, yaratıcıların telif haklarını sözleşmeye bağlı olarak zorunlu kılan Ethereum NFT’leri için bir Pazar başlatmak amacıyla Yuga Labs ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir