Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.649
% 0.78
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.649
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Ryder Ripps, Yuga Labs’e 1,6 Milyon $ Ödeyecek!

ABD Bölge Mahkemesi hakimi, Ryder Ripps ve Jeremy Cahen’in Yuga Labs’e yaklaşık 1,6 milyon dolar tazminat ve avukat ücretleri ödemesine hükmederek uzun süredir devam eden davayı bitirdi.

Yuga Labs, Ryder Ripps ve Jeremy Cahen’e, şirketin Bored Ape Yacht Club koleksiyonunun değerini düşürdüğünü söylediği “taklit” NFT’ler aracılığıyla fikri mülkiyet haklarını ihlal ettikleri gerekçesiyle Haziran 2022’de dava açtı.

Bored Ape Yacht Club veya BAYC, piyasadaki en değerli, takası mümkün olmayan token koleksiyonudur. Bir noktada Ripps, davanın ifade özgürlüğüne bir saldırı olduğunu savundu. Ayrıca davayı 100 milyar dolardan az olmamak üzere çözeceğini söyledi.

Karar, oluşturup sattıkları koleksiyonların fikri mülkiyet haklarını koruma konusunda endişe duyan NFT yaratıcıları için muhtemelen bir zafer olarak değerlendirilecek.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

İstisnai Bir Durum

Açıklamada, “Yuga’nın davadaki konumunun gücü, bu davayı diğer ticari marka ihlali davalarının çoğuyla karşılaştırıldığında istisnai kılmaktadır. Bu dava, çoğu ticari marka ihlali davasından önemli ölçüde farklıdır çünkü bu dava, ticari marka ihlallerini haklı çıkarmak için hiciv ve parodi kisvesi kullanan Davalıları içermektedir. Mahkeme kararında, Yuga’nın BAYC İşaretlerini Yuga’nın izni olmadan kullanacağı” yazıyordu.

Ayrıca, “Davanın devamı sırasında sanıkların davranışları, bunun istisnai bir durum olduğu tespitini desteklemektedir. Sanıklar, ifadeleri ve duruşma ifadeleri sırasında engelleyici ve kaçamak davrandılar, bu da bu yargılamaları gereksiz yere karmaşıklaştırdı.” Diye devam etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir