Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$57.330
% 5.79
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 57.330
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Yeni Zelanda Merkez Bankası, Dijital Para İçin Yol Alıyor

Yeni Zelanda, vatandaşlarının tasarımının çeşitli yönlerine ilişkin görüşlerini toplamayı amaçlayan bir istişare süreci başlatarak dijital paraya doğru bir yolculuğa çıktı. Yeni Zelanda Merkez Bankası tarafından başlatılan istişare belgesi, dijital paranın mimarisi, faizin potansiyel katılımı ve tutma limitlerinin uygulanması gibi önemli hususları ele alıyor.

Bu söylemin merkezinde, dijital Euro tarafından belirlenen kriteri yansıtan 2000 dolarlık bir tutma limiti önerisi yer alıyor. Bu hamle, Merkez Bankası’nın yenilikçiliği ve finansal kapsayıcılığı teşvik ederken dijital para ortamını ihtiyatlı bir şekilde yönlendirme konusundaki kararlılığının altını çiziyor.

Merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC’ler) ortaya çıkışı, kripto para biriminin benimsenmesindeki artışın etkisiyle dünya çapında para otoritelerinin dikkatini çekti. Yeni Zelanda’nın CBDC’leri keşfetmesi, dijital para birimlerinin doğasında var olan dönüştürücü potansiyelin farkına varılarak 2021’de başladı. Mevcut istişare, dijital paranın ödeme seçeneklerini, erişilebilirliği ve yenilikçiliği geliştirebileceği, akıllı sözleşmeler gibi özelliklerden yararlanarak finansal hizmetlerde yeni bir çağ başlatabileceği inancını yeniden doğruluyor.

Ayrıca istişare belgesi, dijital paranın Yeni Zelanda’nın ödemeler ekosistemindeki rekabeti katalize ettiği ve özel sektörden yenilikçi para ve ödeme çözümlerinin önünü açtığı bir senaryo öngörüyor. Öngörülen bu gelecekte, dijital nakit dağıtımı özel sektör kuruluşlarına devredilecek ve Yeni Zelandalılara ihtiyaçlarına göre tercih edilen hizmetleri seçme özgürlüğü sunulacak.

Yeni Zelanda, CBDC yolculuğunun ön aşamalarında kalırken, istişare, karar alma konusunda bilinçli ve kapsayıcı bir yaklaşımın altını çiziyor. Öngörülen CBDC, Yeni Zelanda doları cinsinden mevcut finansal çerçeveye sorunsuz bir şekilde entegre edilecek, fiziksel nakitle tamamen değiştirilebilir ve günün her saati erişilebilecek.

İstişare dönemi ilerledikçe paydaşlar, Yeni Zelanda’nın dijital nakit girişiminin gidişatını şekillendirecek bakış açılarıyla katkıda bulunmaya davet ediliyor. 26 Temmuz’da sonuçlanması planlanan istişare ile ülke, dijital para alanına dönüştürücü bir sıçramanın eşiğinde bulunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir