Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.647
% 2.79
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.647
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Yeni Bir Stablecoin Projesi Doğuyor!

fdusd stablecoin hong kong first digital

Asya’nın önde gelen güven şirketi ve nitelikli saklama kuruluşu olan yeni stablecoin’i First Digital USD’nin (FDUSD) duyurusuyla küresel finans ekosisteminde yer alacak. 


▪ ABD doları gibi istikrarlı varlıklara sabitlenmiş dijital para birimleri olan stablecoinler, dalgalanmaya karşı bir koruma, havale aracı ve finansal hizmetlere uygun maliyetli bir geçit sağlar. FDUSD ile First Digital Group, düzenlenmiş Asya finans kurumlarında tutulan ABD doları rezervleri tarafından 1:1 desteklenen programlanabilir bir stablecoin sunarak bu faydaları artırmayı amaçlamaktadır.

▪ First Digital, FDUSD’nin Asya’daki düzenlenmiş finansal kurumlardaki nakit ve nakit eşdeğerlerinin “yüksek kaliteli rezervleri” ile desteklendiğini ve Hong Kong’un Güven Yönetmeliği kapsamında kayıtlı bir güven şirketi olan First Digital Trust tarafından ihraç edileceğini söylüyor.


▪ First Digital Group, FDUSD’un büyük borsalarda listelenmesi ve işbirliği için görüşmeler yaptığını belirtti. Bu olayın yanı sıra, Binance CEO’su Changpeng (CZ) Zhao’dadestekleyici bir şekilde aşağıdaki tweeti paylaştı.

▪ First Digital CEO’su Vincent Chok, bu gelişmenin öneminin altını çizerek şu cümleleri kullandı;

“Bu stablecoin’in piyasaya sürülmesi, günlük işlemlere sorunsuz bir şekilde entegre edilmiş güvenli ve verimli bir dijital para birimi sağlama misyonumuzda önemli bir kilometre taşına işaret ediyor. Özellikle bu belirsiz zamanlarda, öngörülebilirlik için artan bir talep görüyoruz. Bu, FDUSD’nin kavramsallaştırılmasında itici bir faktör oldu.

▪ Hong Kong’daki düzenleyiciler, bu varlık sınıfı için önerilen kurallar bölgede resmi olarak uygulanana kadar stablecoinlerin perakende yatırımcılar tarafından halka açık ticarete izin verilmemesi gerektiğini söyledi.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir