Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.450
% 0.41
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.450
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Wormhole Saldırganı, Çalınan Fonları Aktardı

Wormhole

Wormhole köprü saldırısının arkasındaki bilgisayar korsanının, çalına tüm fonların merkezi olmayan borsalara aktardığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıl kripto sektöründe büyük çaplı hack saldırıları meydana geldi. 2 Şubat tarihinde gerçekleşen saldırı 321 Milyon dolarlık 120.000 Wrapped ETH (wETH) kaybına neden oldu. Bu saldırı 2022 yılının en büyük üçüncü kripto hack saldırısıydı.

Saldırı ile bağlantılı cüzdan adresinde hareketlilik yaşanmakta.

Çalınan Fonlar Değiştiriliyor

Saldırı ile bağlantılı cüzdan adresinin işlem geçmişine göre, 95.630 ETH’nin OpenOcean’a aktarıldığı ortaya çıktı. Aktarılan varlıklar daha sonra stETH ve wstETH gibi ETH’ye sabitlenmiş varlıklara dönüştürüldü.

Dune Analytics’in verilerine göre, hacker’ın yüklü ETH işleminin stETH fiyatı üzerinde etkili oldu. stETH fiyatı 23 Ocak’ta 0,9962 ETH’nin biraz altında seyrederken, ertesi gün 1,0002 ETH’ye kadar yükseldi.

Kripto topluluğu üyeleri, işlemleri daha ayrıntılı incelediğinde, saldırganın işlem gerçekleştirmeye devam ettiğini söyledi.

Örneğin, bilgisayar korsanı stETH varlıklarını teminat olarak kullanarak 13 milyon değerinde DAI sabitcoin ödünç almış. Daha sonra bunu daha fazla stETH ile değiştirmiş, tekrar stETH’e çevirip biraz daha DAI ödünç almıştır.

Wormhole ekibi, tüm fonları iade etmeleri halinde saldırgana 10 milyon dolarlık bir ödül teklifi sundu. Ekip teklifi, bir blok üzerinde işleme gömülü olarak bıraktı.

Blockchain güvenlik firmaları, Wormhole saldırısının dikkat çektiği için Google’da yapılan aramalara reklam veren dolandırıcılar konusunda uyardı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir