Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.295
% 3.70
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.295
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Genesis Alacaklarından DCG’ye Dava

BinanceUS Voyager

İflas eden Genesis alacaklıları, ana şirket Digital Currency Group’a ve şirketin CEO’su Barry Silbert aleyhine dava açtı.

Kripto sektöründe Digital Currency Group çalkantısı sürüyor. Şirketin yan kuruluşu olan Genesis, geçtiğimiz hafta bölüm 11 iflas başvurusu yapmıştı. Digital Currency Group her ne kadar iflas sürecine dahil olmadığını açıklasa da Genesis alacaklıları tarafından hedef tahtasında.

Bir grup Genesis alacaklısı, federal menkul kıymetler yasalarının ihlal edildiğini iddia ederek DCG ve kurucusu ve CEO’su Barry Silbert aleyhine bir menkul kıymetler toplu davası (SCA) açtı.

Alacaklılardan Şirkete Toplu Dava

Dava, Connecticut merkezli hukuk firması Silver Golub & Teitell (SGT) tarafından yürütülmekte. Açılan dava, Genesis ile dijital varlık ödünç verme anlaşmaları yapan kişi ve kuruluşları kapsıyor.

Hukuk bürosu, Mart 2022’de Coinbase’e karşı açılan bir toplu dava da dahil olmak üzere büyük endüstri davalarını ele almasıyla tanınıyor.

Ayrıca dava Genesis’in yanlış ve yanıltıcı beyanlarda bulunarak potansiyel ve mevcut dijital varlık borç verenlerini dolandırmaya yönelik bir plan aracılığıyla menkul kıymet dolandırıcılığı yaptığını iddia etmekte.

Aynı zamanda davacılara göre yetkililer, Genesis’in mali durumunu kasıtlı olarak yanlış beyan ederek Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler Borsası Yasası’nın 10(b) bölümünü ihlal etti.

SGT avukatları konu ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi;

“Şikayete göre, dolandırıcılık planı, potansiyel dijital varlık borç verenlerini Genesis Global Capital’e dijital varlıkları ödünç vermeye teşvik etmek ve mevcut borç verenlerin dijital varlıklarını kullanmalarını önlemek için gerçekleştirildi”

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir