Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.858
% 1.66
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.858
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

İngiliz Yetkililer, Kripto Konusunda İkiye Bölündü

İngiliz Yetkililer, Kripto

İngiliz yetkililer, kripto para birimlerinin perakende kullanıcılar için yasaklanıp yasaklanmayacağı konusunda şüpheli.

İngiliz Yetkililer, Kripto para birimlerinin yasaklanıp yasaklanmayacağı konusunda fikir ayrılığı yaşıyor. Özellikle perakende yatırımcılar söz konusu olduğunda kripto para birimleri ile senet (ETN) satışının, pazarlanmasının ve dağıtımının üzerinde tartışılıyor.

Politikacılar, 2021 yılında kabul edilen yasanın mevcut koşullar altında gerekçesiz olduğuna inanmakta.

Yasak Üzerindeki Tartışmalar Sürüyor

Baş İngiliz düzenleyici kurum olan Finansal Davranış Otoritesi (FCA), yasağı Ocak 2021’de uygulamaya koydu. O tarihten bu yana şirketler, müşterilere vadeli işlemler veya ETN’ler gibi kripto para ürünleri sunamıyor.

Yasak kurumun istişare toplantısında %97’lik büyük bir kesimin karşı çıkmasına rağmen onay aldı. Karara karşı olanlar, u perakende yatırımcıların kripto türevlerinin risklerini ve değerini değerlendirebilecek kapasitede olduğunu savundu.

RPC, fayda-maliyet analizini kullanarak, önlemden kaynaklanan yıllık kayıpları yaklaşık 268,5 milyon İngiliz Sterlini (333 milyon $) olarak değerlendirmiştir. RPC’nin de belirttiği gibi, FCA yasağın olmaması durumunda özellikle ne olacağına dair net bir açıklama yapmamıştır.

Ayrıca o dönemde maliyet ve faydaları tahmin etmek için kullanılan metodoloji ve hesaplamaları da açıklamamıştır. Bu temelde, RPC yasağı “kırmızı” seviyede değerlendirmektedir, bu da amaca uygun olmadığı anlamına gelmektedir.

RPC tarafından yapılan olumsuz değerlendirme, mevzuatın doğrudan iptal edilmesine yol açmayabilir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

İngiliz Yetkililer, Kripto Konusunda İkiye Bölündü” te bir düşünce

  1. Pingback: Avrupa Birliği Yeni Kripto Kısıtlamalarını Onayladı - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir