Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.880
% 1.50
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.880
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Worldcoin Birkaç Ülkede Hizmetlerini Durdurdu!

Worldcoin

Worldcoin, Hindistan, Brezilya ve Fransa pazarlarındaki faaliyetlerinden birini durdurduğunu açıkladı. Bu da Orb doğrulama işlevinin çevrimdışı olarak askıya alındığı anlamına geliyor. Orb, gözbebeklerini tarayıp kimlik doğrulaması  yapılan bir sistem. Geleneksel kimlik belgelerinin bulunmadığı bölgelerde işe alımı kolaylaştırmak için tasarlandı

Şirket, çevrimdışı işe alım sürecini teşvik etmek için yerel Orb operatörlerine USDC cinsinden ödüller sunuyordu. Ancak daha sonra ödemelerini kendi yerel tokenları WLD ile yapmaya başladılar.

Moneycontrol’ün raporuna göre, Worldcoin Hindistan’daki Orb doğrulama sürecini “sessizce durdurdu”. Ayrıca Tools for Humanity gibi vakıflar, başlangıçtan beri Hindistan, Fransa ve Brezilya’da Orb’un sınırlı planları olduğunu belirtti.

Worldcoin

Özellikle, Orb’un kullanıcıların özel verilerini toplaması ve işe alım sürecindeki hassasiyeti, projenin etik açıdan tartışılmasına neden oldu. Eleştirmenler, projenin etik olmadığını ve “distopik bir kabus” olduğunu öne sürdü. Ayrıca, piyasa düzenleyicileri de projeye şüpheyle yaklaştı. Alman yetkililer 2022’de Worldcoin hakkında bir soruşturma başlattı.  Birleşik Krallık’ın veri düzenleyici kurumu da projeye yönelik soruşturma tehdidinde bulundu. Kenya ise Worldcoin’in ülkedeki faaliyetlerini doğrudan yasakladı.

Ağustos ayında güvenlik platformu CertiK, Orb’un saldırganların doğrulama sürecini atlamasına ve uygun kimlik olmadan Orb çalıştırmasına izin verebilecek bir güvenlik açığı olduğunu bildirdi. Bu durum, projenin güvenlik açısından sorgulanmasına neden oldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir