Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.734
% 1.54
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.734
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Wells Fargo’dan Görülmemiş Tahmin: Altın Aralık’a Kadar Bu Seviyelerde!

Wells Fargo’ya göre altın, geçen yılın en kötü performans gösteren varlıkları arasından 2022’nin en iyileri arasına girebilir. Wells Fargo, güncellenmiş altın fiyat görünümünde, yılı %3,6 düşüşle 2015’ten bu yana en kötü düşüşle bitirdikten sonra, altının yeni rekor seviyelere doğru bir çıkış rallisi başlatmasını beklediğini söylüyor. Wells Fargo yatırım stratejisi analisti Austin Pickle’in piyasa yorumlarını ve Wells Fargo’nun altın tahminlerini coinmuhendisi.com okuyucuları için hazırladık.

Austin Pickle’a göre bu durum, güvenli limana dönüşe neden olabilir

Wells Fargo analisti Austin Pickle, geçen yıl altın fiyatlarına yönelik en büyük ters rüzgarlardan bazılarının ABD borsasındaki büyük riske karşı duyarlılık, yüksek ABD doları ve yüksek enflasyonun geçici olduğu fikri olduğuna dikkat çekiyor:

2021’de altın için birkaç önemli ters rüzgar oldu. Bunların en önemlisi çok az oynaklığın olduğu sert bir risk rallisi, güçlenen bir ABD doları ve dibi bulan reel faiz oranlarıydı. Buna, yılın çoğu için geçici olduğu varsayılan enflasyon, artan kripto para birimi fiyatları ve giderek daha iyimser yatırımcılar ve ekonomik görünümler de katılabilir.

Bununla birlikte, bu yılki en büyük değişimlerden biri, ABD borsasının Ocak ayı düşüşünden sonra çok daha temkinli görünmesiyle birlikte, riskli varlık getirilerinin artık sınırlı veya hatta tehlikede olacağı fikri. Austin Pickle, konuyu şu şekilde açıklıyor:

Riskli varlık getirileri, bu yıl daha yüksek oynaklık ile daha dalgalı olabilir ve bu da, güvenli liman olarak algılanan altına dönüşe neden olabilir. Tüm emtia teknelerini kaldıran gelgit olduğu için, boğa emtia süper döngüsü de desteğini verecektir.

Wells Fargo: 2022 yıl sonu altın hedefimiz 2.000-2.100 dolar

Bunun da ötesinde, Wells Fargo’nun ABD doları görünümü, doların altın üzerindeki baskısının 2022’de azalacağını gösteriyor. Austin Pickle, “Ve menzile bağlı ABD doları görünümümüz, doların bu yıl sert bir ters rüzgar olmaktan çıkacağını gösteriyor” yorumunu yapıyor.

Görünüme göre, bu makroekonomik değişikliklerin yıl boyunca daha fazla altın alımını teşvik etmesi muhtemel. Wells Fargo, yıl sonuna kadar altının 2.000 ila 2.100 dolar arasında olmasını bekliyor:

Faiz oranlarını artırma olasılığı da dahil olmak üzere riskler devam ediyor. Yine de değerli metal, teknik ve psikolojik olarak önemli 1.900 dolar seviyesini kırarsa, 2022’nin altın için çok iyi bir yıl olmasını bekliyoruz. 2022 yıl sonu altın fiyatı hedefimiz 2.000-2.100 dolar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir