Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.481
% 4.17
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.481
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Volvo, 2025 yılında yakıt hücreli kamyonların müşteri testlerini yapmayı planlıyor

 

Volvo (ST:VOLVb) şu anda sadece su buharı yayan ve 1.000 km’ye kadar dizel kamyonlarla karşılaştırılabilir bir çalışma menziline sahip yakıt hücreli elektrikli kamyonları üzerinde testler yürütüyor. Yönetime göre bunu ikinci bir pilot aşama izleyecek ve müşterilerin halka açık yollarda test etmesi sağlanacak.

Hidrojenle çalışan yakıt hücreli elektrikli araçlar (FCEV) uzun mesafe ve ağır, enerji gerektiren görevler için uygun olacak. Yakıt hücreli elektrikli araçlar, batarya şarj altyapısının sınırlı olduğu yerlerde de sürdürülebilir bir seçenek olabilir.

Yakıt hücresi, harici bir kaynaktan şarj edilmek yerine kendi elektriğini araçtaki hidrojenden üretir. Yayılan tek yan ürün su buharıdır.

Volvo Trucks küresel ürün yönetimi kıdemli başkan yardımcısı Jessica Sandström, “Pilot testlerin yakıt hücreli elektrikli kamyonların potansiyelini ortaya koyacağına inanıyorum. Testler zorlu ve sert bir iklimde gerçekleştirilecek ve ayrıca bize 65 tona kadar ağır yüklerle sürüş için büyük bir fırsat sunacak.” diyor.

Volvo’nun 21 Eylül tarihli açıklamasına göre elektrikli kamyonları, 300 kW güç üretme kapasitesine sahip iki yakıt hücresi kullanacak ve 15 dakikadan daha kısa bir yakıt ikmali süresine sahip olacak.

Volvo pilot programı için yakıt hücreleri, Volvo Group ve Daimler Truck (ETR:DTGGe) arasındaki ortak girişim olan Cellcentric tarafından tedarik edilecek. Cellcentric, ağır vasıtalar için özel olarak geliştirilen yakıt hücreleri için Avrupa’nın en büyük seri üretim tesislerinden birini inşa etmekle görevlendirildi.

Yakıt hücreli elektrikli kamyonların ticari trafikte test edilmesine 2025 yılında Kuzey Avrupa’da seçilen müşterilerle başlanacak ve bunu önümüzdeki yıllarda daha fazla ülkede ilave kamyonlar izleyecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir