Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.175
% 0.61
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.175
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Velar Protocol (VELAR) nedir? Bitcoin Üzerindeki DeFi

Velar Protocol

Velar Protocol, Bitcoin üzerinde çalışan ve Stacks akıllı sözleşme katmanı aracılığıyla inşa edilmiş bir DeFi likidite protokolüdür. Token takaslarından launchpad platformu altyapısına kadar birçok DeFi özellikleri sunarak, Bitcoin DeFi ekosistemini zirveye taşımayı hedeflemektedir.

Nasıl Çalışır?

Velar Protocol, Bitcoin’in güvenlik ve işlem kesinliğini temel alırken, Stacks gibi Layer 2 çözümlerini kullanarak ölçeklenebilirlik ve yüksek işlem hacmi sağlar.

Protocol’ün mimarisi DEX, likidite havuzları, verim çiftçiliği çözümleri, stake altyapısı ve bir launchpad platformu içerecek şekilde tasarlanmıştır. Kullanıcı dostu bir deneyim sunarken aynı zamanda merkezi olmayan kimlik çözümü sayesinde gizlilik entegrasyonu sağlamaktadır.

Velar, ekosistemini güçlendirmek ve yönetimi mümkün kılmak için oluşturumuş yerel bir kripto para birimi olan $VELAR’a sahiptir. Kullanıcılar, likidite sağlayıcıları ve geliştiriciler yönetime dahil olacak ve protokolün geleceğini şekillendirmeye yardımcı olacaktır.

Bitcoin ile İlişkisi

Velar, 2009 yılından beri kesintisiz çalışan Bitcoin blok zincirini kullanarak, merkezi olmayan bir finans dünyası yaratmayı amaçlamaktadır. Platform, kullanıcılara, aracılar olmadan çalışan, kullanıcıların kendi varlık ve kimlikleri üzerinde kontrol sahibi olabildiği, güvenilir, ölçeklenebilir ve erişilebilir bir finans ortamı sunmayı amaçlamaktadır.

Bitcoin ağında 100.000’den fazla madencinin işlemleri doğrulama ve güvenlikte rol alması, herhangi bir varlığın kontrolünü ele geçirme olasılığını en düşük seviyede tutmaktadır. Bu özellikler sayesinde, Velar gibi merkezi olmayan platformlar için uygun bir ortam oluşturur.

Kilidi açılmayı bekleyen yüz milyarlarca dolara sahip olan Bitcoin, ekonomik değerle dolu bir ağdır. Velar ile kullanıcılar, sahip oldukları BTC’leri kullanabilir, likidite sağlama karşılığında ödüller kazanabilir ve DeFi ürünlerine erişebilir.

Neyi Hedefliyor?

Velar’ın başlıca hedeflerinden biri, Bitcoin’in merkezinde, merkezi olmayan bir finansal ekosistem inşa etmektir. Bitcoin üzerindeki DeFi’nin yüksek potansiyele sahip olduğunu düşünen Protocol, herkese erişilebilir ve güvenli bir ekosistem inşa etmeyi amaçlamaktadır.

Merkezi olmama konusunda son derece ısrarlı olan Velar, kullanıcıların üçüncü tarafların müdahalesi olmadan ticaret yapabileceği ve hizmetlere erişebileceği bir dünya inşa etmeye çalışmaktadır.

Yatırımcılar

Velar Protocol

Ekip

Velar’ın çekirdek ekibi daha önce kripto borsaları, quant hedgefund’lar, akıllı sözleşme denetim platformu, kurumsal blok zinciri işletmeleri ve kurumları kurmuş veya bunlarla çalışmıştır.

Velar Protocol: Bitcoin Üzerindeki DeFi

Partnerler

Velar Protocol: Bitcoin Üzerindeki DeFi

Güvenlik

Güvenlik önlemleri olarak Bitcoin’in altyapısını kullanan Velar Protocol, ek olarak şu güvenlik özelliklerini sunar:

  • Şifreleme: Tüm işlemler ve akıllı sözleşmeler, güçlü şifreleme yöntemleri kullanılarak korunur.
  • Akıllı Sözleşme Denetimi: Akıllı sözleşmeler, güvenlik açıklarını önlemek için düzenli olarak denetlenir ve test edilir.
  • Merkeziyetsizlik: Protokol, merkezi olmayan bir yapıya sahip olduğundan, tek bir noktadan hata riski azaltılır.
  • Kullanıcı Doğrulama: Kullanıcılar, işlemleri onaylamak için çok faktörlü doğrulama gibi güvenlik önlemlerini kullanabilir.
  • Gizlilik ve Kimlik Yönetimi: Velar, kullanıcıların gizliliğini korumak ve kimliklerini yönetmek için merkezi olmayan bir kimlik çözümünü entegre etmeyi hedefler.
  • Risk Yönetimi: Likidite havuzları ve diğer DeFi uygulamaları, riskleri azaltmak için dikkatlice tasarlanmıştır.

Güvenlik, DeFi protokollerinin en önemli unsurlarından biridir.

Nasıl Kullanılır?

Platformun ilk sürümü olan Velar Dharma, beş hizmeti sunmaktadır:

Swap: Swap hizmeti, düşük ücretlerden ve düşük fiyat farkı oranlarından yararlanarak, kripto para alım satımı yapmanızı sağlar.

Velar Protocol: Bitcoin Üzerindeki DeFi

Pool: Pool hizmeti, uygun varlığınız ile seçtiğiniz likidite havuzuna katılmanıza veya likidite havuzu oluşturmanıza olanak tanır.

Velar Protocol: Bitcoin Üzerindeki DeFi

Farm: Farm hizmeti, seçtiğiniz varlıklarla, genellikle yüksek verim potansiyeline sahip farm havuzlarına katılmanızı sağlar. Seçtiğiniz varlıkları farm havuzuna stake ederek, getiri elde edebilirsiniz.

Velar Protocol: Bitcoin Üzerindeki DeFi

Points: Velar Protocol hizmetlerini kullandıkça puanlar kazanırsınız. Points sekmesinde, kazandığınız puanları ve sıralamanızı görebilir.

Velar Protocol: Bitcoin Üzerindeki DeFi

Launchpad: Geliştiriliyor.

Velar Points Nedir?

Likidite havuzlarına aktif olarak katılım sağlayarak ve LP tokenlerinizi stake ederek, günlük Velar Puanı kazanır ve puanlar sayesinde ödüllendirilirsiniz. Bu puanlar, platformun büyümesine katkıda bulunduğunuz için bir ödüldür.

Tokenomics

$VELAR, Velar Protocol’ün yerel kripto para birimidir. Mevcut kullanım alanları arasında likidite sağlama, ekosistemdeki ürün ve hizmetler için ödemeler, öncelikli müşteri desteği, dApp indirimleri ve erken tekliflere ayrıcalıklı erişim gibi öncelikli hizmetlere erişim bulunmaktadır.

Toplam arzı 1 milyar olan $VELAR’ın dağıtım payları aşağıdaki gibidir:

  • %35 — Topluluk Ödülleri
  • %20 — Hazine
  • %20 — Kurucular ve Takım
  • %5 — Danışmanlar
  • %15 — Erken Alıcılar
  • %5 — Airdrop

$VELAR Bybit’de Listeleniyor!

 

Velar Protocol‘ün yerel tokeni $VELAR, kripto para borsası Bybit’de listeleniyor. Velar ön satışına katılmak için kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Bybit Launchpad: Velar ile Binlerce Dolarlık Kazanç !

Siz de buraya tıklayarak Bybit’e ömür boyu komisyon indirimli kayıt olabilir ve Launchpad etkinliklerine katılabilirsiniz!


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version