Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.429
% 0.41
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.429
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Uzmanlardan Çağrı; Reşit Olmayanlar İçin Metaverse Yasağı

Metaverse

Bazı uzmanlar, Meta şirketini metaverse platformu Horizon Worlds‘e reşit olmayan kullanıcıların girişlerinin engellenmesini istiyor.

Metaverse tartışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Dünya üzerinde metaverse yani sanal evrenler kavramını ilk benimseyen ve bu alanda yüklü yatırımlar yapan şirketlerden biri olan Meta, bazı uzmanların hedefinde.

Çevrimiçi güvenlik grupları ve uzmanlar, reşit olmayan kullanıcıların metaverse uygulaması Horizon Worlds’e katılmasını engellemek için Meta’ya çağırı yapıyor.

Aktivistler, Meta’nın öncelikle gençlerin metaverse’e erişimine izin vermenin potansiyel risklerini değerlendirmesi gerektiğini, zira reşit olmayanların sanal gerçeklik uygulamasında taciz ve mahremiyet ihlalleriyle karşılaşmasının muhtemel olduğunu savunuyorlar. Bu nedenle Meta’nın, çocukların ve gençlerin güvenliğini sağlamak için daha fazla araştırma yapması gerektiği ifade ediliyor.

Daha önce de belirtildiği gibi, Horizon Worlds’ün 13 ve 17 yaşları arasındaki kullanıcılara açılması planlanmıştı. Ancak çevrimiçi güvenlik grupları ve uzmanlar, Meta’nın bu planlarını iptal etmesi gerektiğini savunuyorlar. Çünkü Dijital Nefretle Mücadele Merkezi’nin Mart ayında yayınlanan raporuna göre, 18 yaşın altındaki kullanıcılar, Horizon Universe’deki en popüler dünyalara yapılan 100 ziyaret sırasında, cinsel taciz de dahil olmak üzere yetişkinler tarafından reşit olmayanlara yönelik 19 istismar olayına tanık olmuştu.

Meta, gençleri korumak için metaverse projesiyle yeni bir yol oluşturması gerektiğini savunan güvenlik uzmanlarının çağrısına yanıt vererek, ek koruma ve araçlarla gençlere yaşlarına uygun deneyimler sağlayacaklarını belirtti. Bu arada, Quest kulaklıklarının 13 yaş üstü kişiler için ebeveyn gözetim araçlarının kullanılmasını teşvik ettikleri de ifade edildi.

Sonuç olarak, Meta ve benzeri şirketlerin, gençlerin güvenliği konusunda daha fazla sorumluluk alması gerektiği vurgulanıyor. Metaverse’in, reşit olmayanların sanal dünyada maruz kalabileceği riskler konusunda daha fazla araştırma yapılması ve güvenliği artırmak için çözümler üretilmesi gerekiyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir