Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Uzman İsim: Altın Fiyatları Bu Destansı Seviyeleri Görecek!

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu, altın fiyatları için kritik bir yorum yaptı. Altının önemli bir yatırım aracı olduğunu düşünen uzman, bu yatırımın özellikle fiziksel olarak yapılması gerektiğini vurguluyor.

Altın fiyatları ne yöne gidecek? Yatırımcılar ne yapmalı?

Altın yatırımcılarına özellikle fiziki altın almalarını tavsiye eden İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu, bir YouTube videosunda altın varlığının “koruma varlığı” olduğuna dikkat çekti. Dünyanın en büyük ülkelerinden biri olan Çin’in 35 bin altın tuttuğunu vurgulayan uzman isim, bazı tarihlerin önem taşıdığını kaydetti. Önümüzdeki 2023 ve 2030 yıllarının değerli metal için büyük önem taşıdığını söyleyen Kurtoğlu’na göre bu dönemlerde altın ve gümüşlere yatırım yapılmalı. Ancak, bu yatırımın özellikle fiziksel olarak yapılması gerektiğini, hesap açılırsa alınmak istendiğinde yatırımcıların altınlarını alamayabileceğini düşünüyor.

Bunun ardındaki sebep olarak Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bütçe açığı ve halkın borç miktarının artışından bahsediyor. Söz konusu kriz dönemlerinde gümüş ve altının alınması gerektiğini belirtiyor. Uzman isim, 2023-2028 yılları arasında altının ons fiyatının 10 bin doları geçeceğini belirtiyor. Altının, önümüzdeki kriz dönemlerinde ciddi bir yardım olacağını, değerli metalin hiçbir zaman değer kaybetmeyeceğini söylüyor. Kurtoğlu son olarak, bu değerli metallerin ilerleyen dönemlerde piyasada işleyen tek araç olacağını düşünüyor. Yazım sırasında ons altın 1.838 dolardan el değiştiriyor. Gram altın ise yüzde 0.2’lik bir düşüş ile 791 lira civarında.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir