Kriptolar:
29773
Bitcoin:
$71.034
% 5.76
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.66
Piyasa Değeri:
$2.55 T
% 6.38
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 71.034
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.55 T

İşte Bu Hafta Kaçırmamanız Gereken 4 Altcoin ve Tahminler!

Bitcoin fiyatı 10 Kasım ATH’sinden bu yana düşüyor. Piyasa genelinde kayıplar geçen haftaya göre %20’yi aştı. Solana (SOL), ağdaki teknik problemlerle paralel ilk 100 kripto para birimi arasında %40’la en büyük kayıp. Aşırı satım bir rahatlama sıçraması için hazır olabilir, ancak boğa hacmi sürdürülemezse altcoin piyasası için bir boğa tuzağı gerçekleşebilir. Piyasa genelinden gelişmeler ve uzmanlar beklentileriyle başlayalım. BTC, LUNA, ATOM, ACH, FTM ve LEO teknik analizleri sonraki duraklarımız olacak.

Bu hafta izlenecek 4 altcoin

Bitcoin (BTC), 21 Ocak’ta 34.000 doların altına düştü ve 10 Kasım 2021’deki ATH seviyesi 69.000 dolardan %50 uzaklaştı. Toplam kripto piyasası kapitalizasyonu, Kasım 2021’deki ATH seviyesi 3 trilyon dolara göre %46 düşüşle 1,6 trilyon dolara geriledi. Yatırımcılar tarafından satışla karşı karşıya kalan sadece kripto piyasası değil. S&P 500 de bugüne kadar %8 düştü. Bununla birlikte, altın daha iyi performans gösterdi ve dönem boyunca yaklaşık %1,76 arttı ve faturalandırmasını güvenli liman varlığı olarak güçlendirdi.

Bitcoin’i zirve fiyatına yakın bir yerde satın alan birkaç bireysel trader endişelerini sosyal medyada dile getiriyor. Bununla birlikte, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, yakın zamanda ortalama 36.585 dolar fiyatla 410 Bitcoin satın aldığını açıkladığı için son düşüşten endişeli görünmüyor. Bitcoin ve altcoin projeleri son katliamdan sonra bir sıçramaya tanık olabilir mi? Bir yardım rallisi başlarsa daha iyi performans gösterebilecek ilk 5 kripto para birimini, analist Rakesh Upadhyay’ın teknik analizleriyle inceleyelim.

Bitcoin (BTC) teknik analiz

Bitcoin, panik satışı gösteren 21 Ocak’taki destek bölgesi 39.600 doların altına 37.332 dolara düştü. Satış 22 Ocak’ta devam etti ve fiyat 34.008 dolara kadar geriledi.

Son birkaç gündeki keskin düşüş, RSI’yı 20’nin yakınına çekerek, satışların kısa vadede aşırıya kaçmış olabileceğini düşündürdü. Genellikle, bu tür aşırı satım seviyelerini bir konsolidasyon veya rahatlama rallisi takip eder. Kurtarma girişimlerinin daha yüksek seviyelerde güçlü bir dirençle karşılaşması muhtemel. 37.332 ila 39.600 dolar arasındaki bölge dirence dönüşürse, hissiyatın negatif kaldığına ve traderların rallilerde satış yaptığına işaret edecek. Ayılar daha sonra düşüş trendini sürdürmeye çalışacak ve BTC/USDT çiftini 30.000 dolardaki ana desteğe batıracak. 20 günlük EMA (41.427 dolar) üzerinde bir kırılma ve kapanış, ayıların kontrolünü kaybettiğinin ilk göstergesi olacak.

BTC’nin 4 saatlik grafiği, paritenin azalan kanal içinde işlem gördüğünü gösteriyor. Ayılar fiyatı kanalın altına çekti ancak daha düşük seviyeleri sürdüremedi. Bu, fiyatı kanala geri iten boğaların güçlü alımlar yaptığını gösteriyor. Analiste göre parite, ayıların tekrar zorlu bir meydan okuma oluşturabileceği 20 günlük EMA’ya yükselebilir. Fiyat bu dirençten düşerse ve 34.008 doların altına düşerse, satış yoğunlaşabilir. Tersine, 20 günlük EMA’nın üzerinde bir kırılma, kanalın direnç çizgisine olası bir yükseliş için kapıları açabilir.

Terra (LUNA) teknik analiz

Terra (LUNA), son birkaç gündür azalan kanalda işlem görüyor. Fiyat 22 Ocak’ta kanalın destek çizgisine düştü, ancak günün mum çubuğundaki uzun fitilden görüldüğü gibi boğalar bu düşüşü agresif bir şekilde satın aldı.

LUNA/USDT çifti, hareketli ortalamalara ve ardından kanalın düşüş trendi çizgisine bir geri çekilme girişiminde bulunabilir. Boğalar fiyatı kanalın üzerine çekerse, analist altcoin için aşağıdaki seviyeleri belirliyor:

Boğalar kanalın kırar parite 87.90 dolara ve daha sonra 93.81 dolara yükselebilir. Bu varsayımın aksine, eğer fiyat mevcut seviyeden veya hareketli ortalamalardan düşerse, ayıların her küçük rallide satış yaptığını gösterecektir. Çift daha sonra kanalın destek hattını yeniden test edebilir. Bu desteğin altında bir kırılma satışları hızlandırabilir.

4 saatlik grafik, yardım rallisinin dikkat edilmesi gereken önemli bir seviye olan 20 günlük EMA’ya ulaştığını gösteriyor. Orta noktanın hemen altındaki marjinal olarak aşağı eğimli 20 günlük EMA ve RSI, ayılar için küçük bir avantaja işaret ediyor. Boğalar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarırsa, parite kanalın düşüş trendi çizgisine doğru bir ralli girişiminde bulunabilir. Alternatif olarak, fiyat mevcut seviyeden düşerse, ayılar şanslarını değerlendirecek ve çifti kanalın destek hattına çekmeye çalışacaklar.

Cosmos (ATOM) fiyat tahminleri

analizlerinde yer verdiğimiz Cosmos (ATOM), 17 Ocak’ta genel dirençten 40 dolardan düştü ve 22 Ocak’ta 200 günlük SMA’ya (27.57 dolar) geriledi.

ATOM/USDT çifti, 200 günlük SMA’dan keskin bir şekilde toparlandı ve bu, boğaların bu seviyeyi agresif bir şekilde savunduğunu gösteriyor. Alıcılar şimdi fiyatı 20 günlük EMA’ya (35,91 dolar) yükseltmeye çalışacaklar. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma ve kapanış, düzeltmenin bitebileceğini gösterebilir. Parite daha sonra kritik genel dirence 44.80 dolardan yükselebilir. Bu olumlu görüş, analiste göre fiyat mevcut seviyeden veya 20 günlük EMA’dan düşerse ve 200 günlük SMA’nın altına gerilerse geçersiz olacak. Böyle bir hareket, 20 dolara olası bir düşüş için kapıyı açabilir.

ATOM’un 4 saatlik grafiği, bir arayla tamamlanan ve 34 doların altında kapanan bir çift tepe oluşumu gösteriyor. Bu tepe noktası formasyonunun 23.20 dolar hedefi var ve parite 27.31 dolarda gün içi en düşük seviyesine geriledi. Alt seviyelerden gelen rahatlama rallisi, kırılma seviyesinde 34 dolarda sert bir dirençle karşı karşıya. Boğalar fiyatı bu direncin üzerinde iter ve sürdürürse, analiste göre parite düşüş trendi çizgisine yükselebilir. Bu çizginin üzerinde bir kırılma ve kapanış, trendde olası bir değişiklik olduğunu gösterecek.

Fiat köprüsü altcoin projesi Alchemy Pay (ACH) ile tanışın

Alchemy Pay (ACH), iki ekonomi arasında sorunsuz işlemler gerçekleştirerek kripto ve fiat dünyası arasındaki boşluğu kapatmayı amaçlıyor. MEXC Global ile son ortaklığı, kullanıcılara Japonya, Kore ve Endonezya’da çeşitli ödeme seçenekleri sunacak. Alchemy Pay ayrıca Visa, Mastercard, PayPal ve çeşitli yerel ödeme kanalları gibi doğrudan fiat ödeme kanallarını ağlarına getirmek için Algorand ve Avalanche ile birlikte çalıştı.

NIUM ile yeni bir ortaklık, altcoin projesi Alchemy Pay’in NIUM’un faaliyet gösterdiği 190’dan fazla ülkedeki müşterilerinin maliyetlerini düşürmesine yardımcı olacak. NIUM’un Birleşik Krallık, Avrupa, ABD, Singapur, Hong Kong ve Avustralya gibi finansal açıdan önemli bölgelerdeki lisansları, Alchemy Pay’in bu piyasalara girmesine yardımcı olacak. Ağ, MakerDAO ile yeni bir işbirliğinin ardından Dai’ye destek ekledi ve ayrıca IoTeX (IOTX) ile bir ortaklık duyurdu. Entegrasyon, IOTX’in dünyanın çeşitli yerlerinde işletmeler arası (B2B) veya müşteriden işletmeye (C2B) ödemeler için kullanılmasını sağlar. Projenin çoklu ortaklıkları, 2 milyondan fazla tradera ulaşan 300 ödeme kanalıyla 70’den fazla ülkeye desteğini genişletmesine yardımcı oldu. ACH ayrıca 10 Ocak’ta Binance borsasında listelendi, bu da daha büyük bir yatırımcı havuzunun kripto para ile işlem yapmasını kolaylaştırdı.

ACH, Ağustos 2021’de ATH seviyesine ulaştığından beri istikrarlı bir şekilde düşüyor. Bu, trader’ların rallilerden kâr elde ettiğini gösteriyor.

ACH/USDT paritesi 21 Ocak’ta 0.056 dolardan 0.045 dolara güçlü destek bölgesinin altına düştü, ancak küçük bir pozitif, ayıların bu avantajı geliştirememesi. Bu, daha düşük seviyelerde güçlü talebi gösterir. Alıcılar, fiyatı genel bölgenin üzerine çekerse, analiste göre yakın zamanda satmış olabilecek birkaç agresif ayı tuzağa düşebilir. Bu, pariteyi azalan üçgenin düşüş trendi çizgisine itebilecek kısa bir sıkışmaya neden olabilir. Yükseliş momentumu bir kırılma ile başlayabilir ve üçgenin üzerinde kapanabilir. Öte yandan, fiyat genel bölgeden düşerse, analiste göre düşüşlerde alımdan rallilerde satma hissiyatında bir değişiklik önerecek. Ayılar daha sonra fiyatı 0,03 doların altına düşürmeye ve düşüş trendini sürdürmeye çalışacak.

Fantom (FTM) teknik analiz

Fantom (FTM), 16 Ocak’ta 3,17 dolarlık genel direncin üzerine çıktı ancak bir sonraki engeli 3,48 dolardan aşamadı. Bu, traderların kar rezervasyonlarını çekmiş ve keskin bir geri çekilmeye neden olmuş olabilir.

Altcoin ayıları 22 Ocak’ta fiyatı 50 günlük SMA’nın (2.14 dolar) altına çekti ancak FTM/USDT çiftini 200 günlük SMA’ya (1.57 dolar) düşüremedi. Boğaların güçlü alımları, pariteyi 50 günlük SMA’nın üzerine geri itti. Boğalar şimdi fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerinde tutmaya ve sürdürmeye çalışacak. Bunu başarırlarsa, analiste göre daha yüksek seviyeller tekrar test edebilir. Tersine, fiyat mevcut seviyeden veya 20 günlük EMA’dan düşerse, traderların rallilerde satış yaptığını gösterir. Ayılar daha sonra pariteyi 200 günlük SMA’nın altına çekmeye çalışacak.

4 saatlik grafik, hedefi 1,70 dolar olan bir baş ve omuz formasyonunun oluşumunu gösteriyor. Parite 1,77 dolardan sekti ve sert bir direnç olarak hareket eden 20 günlük EMA’ya ulaştı. Fiyat mevcut seviyeden düşerse, ayılar düşüş trendini sürdürmeye ve pariteyi 1,30 dolara düşürmeye çalışacak. Tersine, fiyat 20 günlük EMA’nın üzerinde yükselir ve devam ederse, analiste göre parite düşüş düzeninin boyun çizgisine kadar yükselebilir ve ardından 3.00 dolara yükselebilir.

Altcoin UNUS SED LEO (LEO) fiyat tahmini

UNUS SED LEO (LEO), 21 Ocak’ta yükselen kanal formasyonun altına düştü ve kapandı ancak küçük bir pozitif gelişme, boğaların daha düşük seviyelerden satın alması ve fiyatı hareketli ortalamaların üzerine geri çekmeye çalışıyor olması.

Boğalar başarılı olurlarsa, LEO/USD çifti genel direnci 3,92 dolardan yeniden test edebilir. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma ve kapanış, yükseliş trendinin yeniden başladığını gösterebilir. Parite daha sonra kanalın direnç çizgisine yükselebilir. Boğalar fiyatı kanalın üzerine çıkarsa parite ivme kazanabilir. Bu olumlu görüş, fiyat mevcut seviyeden düşerse ve 3,37 doların altına düşerse geçersiz olacak. Analiste göre fiyat daha sonra 200 günlük SMA’da (3.19 dolar) güçlü desteğe düşebilir.

LEO’nun 4 saatlik grafiği, boğaların tekrar tekrar fiyatı genel direncin üzerinde 3.85 dolardan yukarı itmeye ve sürdürmeye çalıştığını ancak başarısız olduğunu gösteriyor. Bu, kâr rezervasyonunu çekmiş olabilir ve bu da güçlü desteğin 3,40 dolarda düşmesine neden olabilir. 3,40 dolarlık keskin toparlanma, bu seviyede agresif alımları gösteriyor. Boğalar şimdi fiyatı 3.85 dolara itmeye çalışacak. Boğalar 3,85 ila 3,92 dolar arasındaki tepe bölgesini temizlerse, analiste göre yükseliş trendi devam edebilir. Bu olumlu görüş bir molada geçersiz olacak ve 3,40 doların altında kapanacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir