Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.763
% 2.27
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.763
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Upbit Borsası 160 Bin Saldırıya Maruz Kaldı!

upbit

Upbit Borsası 160 Bin Saldırıya Maruz Kaldı! İlk yarıda 2023 yılında Güney Kore’nin kripto para borsası Upbit, işletme firmasına göre 159.000’den fazla kez hacker saldırısına maruz kaldı. Bu rakamlar, Upbit’i sahibi ve işleten Dunamu tarafından Güney Kore Temsilcisi Park Seong-jung’a bildirildi ve Güney Kore merkezli Yonhap News Agency’nin 9 Ekim raporuna göre yayınlandı.

Rapor, 2022 yılının ilk yarısına göre %117’lik bir artışı ve 2020 yılının ilk yarısına göre %1.800’lik müthiş bir artışı gösteriyor. Upbit, CoinGecko‘ya göre yaklaşık 1.2 milyar dolarlık bir 24 saatlik işlem hacmi ile GüneyKore’nin en büyük kripto para borsalarından biridir. Diğer büyük borsalar arasında Bithumb, Coinone ve Gopax bulunmaktadır.

Dikkatinizi çekebilir: Kriptoya Neden İhtiyaç Duyarız?

Hacker saldırılarına karşı önlem almak ve güvenliği güçlendirmek amacıyla Dunamu, Upbit‘in soğuk cüzdanlarda tuttuğu fonların oranını %70’e çıkardığını söyledi. Upbit, sıcak cüzdanlarda tutulan fonlar için güvenlik önlemlerini de artırdı.

Sıcak cüzdanlar, özel anahtarlarının çevrimiçi olarak saklandığı için soğuk cüzdanlara göre daha sık hacklenirler. Soğuk cüzdanlarda ise özel anahtarlar harici sabit diskler ve USB’lerde çevrimdışı olarak saklanır. Upbit, 2019 yılında 50 milyon dolarlık bir saldırıya maruz kaldı. Ancak o zamandan beri Upbit, Yonhap’a göre tek bir güvenlik ihlali yaşamadı.  Dunamu sözcüsü:

2019‘daki hackleme olayının ardından, sıcak cüzdanlarını dağıtarak ve işletme gibi tekrarlanan olayların önüne geçmek için çeşitli önlemler aldık ve şimdiye kadar tek bir siber ihlal yaşanmadı”

Ancak Upbit, platformun sahte bir token olan “ClaimAPTGift.com” u tanımadığı için Eylül ayının sonlarında Aptos token hizmetlerini durdurmak zorunda kaldı ve bu sahte token 400.000 Aptos’a ulaştı. Seong-jung, kripto para hack’lerinin genel olarak arttığını kabul etti, ancak Güney Kore hükümetini daha fazla önlem almaya çağırdı:

“Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, sık sık hack girişimlerinin olduğu sanal varlık borsalarına karşı siber saldırılara karşı hazırlık yapmak için büyük ölçekli beyazlatma denemeleri yapmalı ve bilgi güvenliği koşullarını incelemelidir.” Seong-Jung:

“Yönetim ve denetleme konusundaki Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’nın rolü belirsizdir”.

Cointelegraph, Upbit’e yorum için başvurdu ancak anında bir yanıt alamadı. Diğer yandan, kripto borsaları Eylül ayında bir dizi saldırıya maruz kaldı. Hong Kong merkezli borsa CoinEx, bir özel anahtarın tehlikeye girmesinin ardından Eylül ayında 70 milyon dolarlık bir saldırıya uğradı. Şirket, etkilenen kullanıcılara kaybedilen fonlar için tazminat yapılacağını belirtti. Ayrı bir saldırıda, Huobi Global’ın HTX borsası 24 Eylül’deki bir saldırıda 7.9 milyon dolar kaybetti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir