Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.671
% 5.95
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.671
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Ünlü Yönetici: Altın Fiyatı, Aralık’ta Bu Seviyelerde Olacak!

StoneX’e göre, daha zayıf bir ABD doları ve artan jeopolitik gerilimler altının bu yıl desteklenmesini sürdürecek ve değerli metal dördüncü çeyrekte 1.900 dolara yükselecek. Ancak bir yıllık ‘sıkıcı fiyatlar’, ‘sıkıcı bir piyasa’ anlamına gelmiyor. StoneX’in EMEA ve Asya bölgeleri için piyasa analizi başkanı Rhona O’Connell’ın piyasa yorumlarını ve altın fiyatı tahminlerini coinmuhendisi.com okuyucuları için derledik.

Rhona O’Connell’a göre altın fiyatı ipuçlarını bunlardan alacak

“Bu yıl, altın fiyatı ipuçlarını Federal Rezerv politikalarından, ABD dolarının yönünden ve jeopolitik gerilimlerden alacak” diyen Rhona O’Connell, Fed’in yeni parasal döngüsünün artık iyi bir şekilde iskonto edildiğini belirtiyor ve Aralık ayındaki nokta grafiklerine anında tepki verilmemesini bu duruma örnek olarak gösteriyor. Ünlü yönetici, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Jeopolitik risk ve sürekli negatif reel faiz oranları da dahil olmak üzere arka rüzgarlar durumu destekliyor ve ECB pozisyonunu değiştirdikçe ve gelişen piyasalar toparlanma işaretleri gösterdikçe doların bir miktar zayıflayacağına inanmak için nedenler var.

Enflasyon ve Fed’in yükselen fiyatlara karşı mücadelesi ön planda olmaya devam edecek. Ancak piyasalar, ABD merkez bankasının enflasyonu kontrol etme mücadelesinde ne kadar agresif olması gerektiğini abartıyor olabilir. Piyasa katılımcıları şu anda bu yıl dört veya beş faiz artışı bekliyor. Fed’in nokta grafiği, yatırımcılara üç faiz artırımı olabileceğini söylüyor. Ancak, politika yapıcılara daha fazla esneklik sağlayarak, büyük bir fark yaratabilecek olan bilanço küçültmesidir. Rhona O’Connell, 2022 görünümü için şunları söylüyor:

İki aşırı olasılığımız var. Bir uç nokta, faiz artışlarının ve bilanço küçülmesinin agresif olması ve bu da faizleri çok daha yüksek tutacaktır. Buradaki fikir, enflasyonu sistemden mümkün olduğunca uzaklaştırmak olacaktır. Ancak bu, ekonomik toparlanmayı rayından çıkarma riski taşıyor. Öte yandan, bilanço küçülmesi kendi başına Fed’e faiz artırımlarında daha fazla esneklik sağlamak için yeterince iyi olabilir. Ve bu yıl sadece iki faiz artırımı yapabiliriz.

“DXY, altının yakından izleyeceği başka bir sürücü olacak”

“2022 gerçeği muhtemelen ortada bir yerde olacak” diyen Rhona O’Connell’a göre, Fed’in sıkılaştırma programıyla bile, altın fiyatı için olumlu olan negatif reel faizler kalacak. Avrupa’da ve Doğu Avrupa’nın bir kısmında nominal faiz oranları negatif bölgede bulunuyor. ABD’ye gelince, reel faizler 20 yıla kadar negatif. Ünlü yöneticiye göre, bilanço küçülmesine, daralmaya ve faiz artışlarına rağmen, yakın gelecekte iki ile on yıllık reel tahvil faizlerinin pozitif bölgeye geçmesi için öngörülebilir bir yol görünmüyor.

StoneX, yıl sonuna doğru daha zayıf bir dolar öngörüyor ve DXY’nin altının yakından izleyeceği başka bir sürücü olduğunu vurguluyor. Rhona O’Connell, iç meselelere ve Eurodan kaynaklanan rekabete atıfta bulunarak, “Dışarıda dolarda hafif ayı eğilimindeyiz” açıklamasını yapıyor. Ünlü yönetici, tahminlerinin dayanağını şu şekilde ifade ediyor:

Build Back Better (BBB) planının şu anda önemli bir tehdit altında olması nedeniyle ekonomik mevzuat üzerinde belirsizlik var. Ayrıca ara dönem seçim yılındayız ve borç tavanı yeniden yükseliyor. Daha ilerideki çok daha şahin bir Avrupa Merkez Bankası olasılığını da eklediğinizde, gelişmekte olan piyasaların uluslararası yatırımları çekmeye başlaması için bir argüman ortaya çıkıyor.

StoneX’in yıl sonu için altın fiyatı tahmini 1.900 dolar seviyesi

Bunun da ötesinde, Rusya ve Ukrayna ile Çin ve Tayvan arasında artmaya devam eden gerilimlerle birlikte jeopolitik risklerin de bulunduğuna değinen Rhona O’Connell, tüm bu unsurların altının lehine çalıştığını belirtiyor. Ancak, ünlü yöneticiye göre dikkat edilmesi gereken bir karşı rüzgar, piyasalar için harika, ancak altın üzerinde bir sürüklenme olan ekonomik istikrar:

Ekonomik istikrar, altının yelkenlerindeki rüzgarı biraz azaltabilir. Bu yıl altın için nispeten dar aralıklar arıyoruz. Potansiyel olarak sıkıcı bir fiyat yılı olacak. Ancak sıkıcı bir fiyat, sıkıcı bir piyasa anlamına gelmiyor. Altının yıl ortalamasını 1.871 dolar olarak tahmin ediyoruz ve dördüncü çeyrekte 1.900 dolardan işlem görmesini bekliyoruz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir