Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.377
% 0.73
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.377
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Ünlü İsimlerden, Bu Altcoin’e Onmilyonluk Yatırım!

SoftBank Vision Fund ve Tiger Global, Blockchain güvenlik firması CertiK (CTK) için 60 milyon dolarlık yeni bir fon sağladı. Haberin etkisiyle altcoin fiyatı önce pik yaptı, sonra ise eski seviyesine geriledi.

Yatırımı kapan altcoin fiyatı önce pik yaptı, sonra…

Web 3 ve Blockchain güvenlik şirketi CertiK, SoftBank Vision Fund ve Tiger Global tarafından desteklenen 60 milyon dolarlık bir finansman turu düzenledi. Finansman, CertiK’in Insight Partners liderliğinde 88 milyon dolarlık bir tur açıklamasından iki hafta sonra gerçekleşti. Altcoin bu finansmanla 2 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşmıştı.

CertiK’in kurucusu ve CEO’su Ronghui Gu, CertiK’in kurucularından Ronghui Gu, verdiği bir demeçte, geçen yıl gelirlerini 12 katına, karlarını ise 3.000 katına çıkardıklarını söylüyor. Ayrıca Ronghui Gu, CertiK’in yakın zamanlı yeni bir finansman turu planlamadıklarını kaydediyor.

Altcoin, finansman ile Web 3 alanına girmek isteyen geleneksel şirketlere bağlantı sağlayabilen iki küresel yatırım devi ile ortaklık kuruyor. CertiK, SoftBank’ın ilk kez bir Web 3 güvenlik şirketine yatırım yaptığını belirtiyor. Haberin etkisiyle altcoin fiyatı ilk önce 1,15 dolardan 1,35 dolara fırladı, ancak daha sonra 1,20 dolar seviyesine geriledi.

CertiK neyi amaçlıyor?

Blockchain güvenlik gecikmeleri bu yıl manşetlere taşındı ve 1 milyar doların üzerinde zarara yol açtı. Şubat ayında, Blockchain köprüsü Wormhole bir saldırıda 326 milyon dolar kaybetti. Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere geçen ay, popüler play-to-earn oyunu Axie Infinity’nin altyapısı olan Ronin Network, 625 milyon dolarlık bir hack yaşadı.

Merkezi New York’ta bulunan CertiK, şirketi müşteriler için tek durak noktası haline getirebilecek bir dizi uçtan uca (end-to-end) güvenlik çözümü sunuyor. Ürünler, kod denetimi, tehdit izleme ve varlık izlemeyi içeriyor ve şirket şu anda yeni ürünler geliştiriyor. Güvenlik servisi, Columbia Üniversitesi’nde bilgisayar bilimi profesörü olan Ronghui Gu ve Yale Üniversitesi profesörü Zhong Shao tarafından 2018 yılında kuruldu.

Sınırlı sayıda sağlayıcı ve genellikle yüksek maliyetler nedeniyle yeni Web 3 altcoin projeleri için güvenlik hizmetleri bulmak kolay değil. CertiK, güvenlik denetimi ve doğrulama çözümlerini küçük Web 3 şirketlerinin bile kullanımına sunmak için ölçeklendirmek istiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir