Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.571
% 0.80
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.571
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

6 Ünlü Analist: Altın Fiyatları Bu Seviyelere Gidiyor!

Altın, Cuma günü art arda dördüncü bir düşüş kaydederek, Pazartesi gününün en yüksek seviyesi olan 2.000 dolarlık kilit seviyeden, 1.935 dolara çekildi. Profesyonel analistlerin altın fiyatları için tahminlerini okuyucularımız için derledik.

“Şahin Fed korosu ve pozitif reel faiz, altının cazibesini azalttı”

10 yıllık ABD Hazine tahvilinin reel veya enflasyona göre düzeltilmiş getirisi 2020’den bu yana ilk kez sıfırın üzerine kısa bir süre hareket ettiğinden Çarşamba günü altın üzerinde baskı oluştu. Altın daha önce, getirisi olmayan bir varlığı elde tutmanın fırsat maliyetini artıran artan getirileri büyük ölçüde savuşturuyordu. Zaner’deki analistler Perşembe günkü haber bülteninde, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bu haftaki şahin Federal Rezerv yorumları korosu ve pozitif reel faizlere dönüş, hem altının hem de gümüşün cazibesini azalttı.

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere Perşembe günü, Fed Başkanı Jerome Powell, faiz oranlarını artırma konusunda ‘biraz daha hızlı hareket etmenin uygun’ olduğunu söyledi.

Zaner analistleri, altın ve gümüşün de ‘dolardaki ani düşüşün fiyatlar üzerinde çok az tampon etkisi yaratması’ nedeniyle düştüğünü ve arada ciddi bir satın alma ilgisi eksikliğinin olduğunu vurguluyor.

Stephen Innes: Bu gelişmeler altın fiyatları lehine olabilir

Yine de, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sürerken altın fiyatları, limanla ilgili talep tarafından destekleniyor. Moskova, savaşı sona erdirmek için taleplerinin bir taslağını sunarken, ABD ve müttefikleri, Ukrayna’nın doğusundaki endüstriyel Rus saldırısına karşı koymak için Ukrayna’ya daha ağır silahlar tedarik etmek için yarıştı. İngiltere Savunma Bakanlığı yaptığı bir değerlendirmede, Rusya’nın muhtemelen yıllık 9 Mayıs Zafer Bayramı kutlamaları öncesinde önemli başarılar göstermek istediğini söyledi.

SPI Asset Management’tan Stephen Innes bir notta, trader’ların Rusya’daki 9 Mayıs tatilini göz önünde bulundurarak altının büyük olasılıkla desteklenmeye devam edeceğinin altını çiziyor. Analist, şu yorumda bulunuyor:

Birçoğu bu zaman zarfında çatışmada önemli bir artış bekliyor. Rusya’nın savaşın gidişatını bu önemli tarih etrafında döndürmesi için artan bir baskı var. Önümüzdeki günlerde müttefikler tarafından tedarik zinciri ve enflasyon kanalları aracılığıyla altın fiyatları lehine olacak daha fazla yaptırımın açıklanmasını beklemeliyiz.

Buna ilaveten Stephen Innes’e göre, stagflasyonun potansiyel bir kuyruk riskinden gerçeğe dönüşmesiyle, dünya çapındaki yatırımcılar keskin bir portföy çeşitlendiricisi olarak altına dönüyor.

“Altın fiyatları, bu iki çelişkili akımın ortasında sıkışıp kaldı”

Altın fiyatları Cuma günü düştü ve yükselen ABD Hazine getirileri ve daha güçlü bir doların külçenin cazibesini azaltmasıyla üç haftanın ilk haftalık kaybını kaydetme yolunda ilerliyor. Tiger Brokers, Avustralya’da baş strateji görevlisi Michael McCarthy, şunları söylüyor:

Yükselen faizler açıkça ağırlaştıkça altın görünümü bastırılıyor, ancak işlem aralığını (1.930 dolar ile 2.000 doların altında) ikna edici bir şekilde kırana kadar. Bu yüzden altın için pek bir yönümüz yok.

Gösterge ABD 10 yıllık Hazine faizleri, Federal Rezerv yetkililerinin sıkılaştırma politikası konusunda şahin bir ton almasıyla kazançlarını artırdı ve ABD merkez bankasının yükselen enflasyonla mücadele ederken faiz oranlarını agresif bir şekilde artıracağı görüşünü güçlendirdi. Michael McCarthy, şu açıklamayı yapıyor:

Jeopolitik belirsizlik bir destek olmaya devam ederken, daha güçlü bir ABD doları altını baskılayabilir. Dolayısıyla altın fiyatları bu iki çelişkili akımın ortasında sıkışıp kaldı.

Bart Melek: Faizlerin artması nedeniyle altın bir düzeltme görüyor

Altın bu hafta şu ana kadar yaklaşık %1,5 düştü. Fiyatlar, güvenli liman talebi ve artan enflasyon endişeleriyle Pazartesi günü 2.000 dolarlık kilit noktaya yaklaştı, ancak geri çekilip bugün iki haftanın en düşük seviyesini gördü.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Fed’in bu yılki faiz artırım yolunun genel olarak yüksek faiz oranları karşısında uygun görülmesiyle birlikte, gelecek ay yarım puanlık bir faiz artırımının “tam” ve “sağlam” olduğuna inandığını söyledi.

Altın, enflasyona karşı bir korunma olarak kabul edilirken, yükselen faiz oranları, getirisi olmayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor. TD Securities emtia stratejileri başkanı Bart Melek, piyasanın Fed’in faiz artırımlarında daha agresif olmasını beklerken, faizlerin de artması nedeniyle altının bir düzeltme gördüğünü belirtiyor.

Altın fiyatları için teknik cephede ne var?

Kitco’nun kıdemli analisti Jim Wycoff bir notta, ABD hisse senedi endekslerinin grafik duruşları, güvenli liman metallerinden biraz para çekmek için bu hafta iyileştiğini ifade ediyor.

Yatırımcılar ayrıca, 52 yılın en düşük seviyesine düşen ABD haftalık işsizlik başvurularını da değerlendirerek risk iştahını daha da artırdı.

GoldSilver Central bayisinin genel müdürü Brian Lan, teknik cephede, altının 1.940-1.960 dolar civarında konsolide olduğunu ve bunun ötesinde 1.915-1.930 dolar civarında destek bulabileceğini söylüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir