Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.985
% 6.51
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.985
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Dogecoin Tarih Yazdı: İlk DOGE İşlemi Gerçekleşti!

Tesla CEO’su Elon Musk’ın hayranı olduğu meme coin’i Dogecoin (DOGE), internetsiz ortamda RadioDOGE ile gönderilen ilk kripto para olarak tarihe bir iz bıraktı.

DOGE internetsiz yolculuk yaptı

Dogecoin çekirdek geliştiricisi Michi Lumin, sonunda Starlink aracılığıyla Dogecoin ana ağına aktarılan libdogecoin kullanan ilk RadioDoge işlemi hakkında Twitter’dan paylaşım yaptı:

Merhaba. Yine uykum var, bu yüzden büyük konuşmak yok, ama sadece bunu yaptım. Sadece libdogecoin, radyo kullanarak 100 mil öteye 4.2069 Dogecoin gönderdim.

RadioDoge, normal internet altyapısının erişimi dışında yaşayan bireyler için Dogecoin’e ucuz, geniş ölçekli erişim sağlamak için küresel Starlink uydu ağıyla birlikte düşük maliyetli radyo teknolojisini (HF/LoRaWAN) kullanmaya odaklanıyor. Bu gelişme, Dogecoin’in internet kullanmadan işlem yapabilmesini sağlayacak. Konuya ilişkin olarak Michi Lumin, şu paylaşımı yaptı:

İlk Dogecoin işlemi. İnternet olmadan RadioDoge kullanılarak gerçekleşti. Vay canına. Radyo Doge, internet erişiminin dışındaki kişiler için Dogecoin’e erişim sağlayacak.

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere DOGE ekibi geçtiğimiz haftalarda, DOGE projeleri oluşturmak için bir yapı taşı olan Libdogecoin’in ilk aşamasını kullanarak RadioDoge’un yanı sıra gelecekteki birçok proje için temel oluşturmaya odaklandı.

Dogecoin Vakfı, Dogecoin’in amacının, DOGE’yi mal ve hizmet alışverişi için fiili dünya çapında para birimi yapmak olarak tarif ediyor. Vakıf, şu anda DOGE Ekosistemini hızlı taban benimsemeye hazır bir duruma getirmeyi amaçlayan bazı projeler üzerinde çalışıyor. Bahsettiğimiz proje de dünyada 1,7 milyar insanın bankasız olduğu gerçeğine dayanarak geliştiriliyor.

Dogecoin (DOGE) fiyat hareketi

Yazının yazıldığı sıralarda, meme coin’i son 24 saat içinde %2,53 kayıpla 0,1358 dolardan işlem görüyordu. Kripto analisti Tomiwabold Olajide, DOGE’nin günlük 50 ve 200 hareketli ortalamaları içinde konsolidasyonda kaldığını belirtiyor. Analiste göre MA 200’ü olan 0,177 dolarda bir kırılma, yatay trade hareketini ezmek için gerekli olabilir.

IntoTheBlock verilerine göre, DOGE karlılığı %57’de kalıyor ve bu, çoğu DOGE sahibinin Mart verilerinin aksine artık zararda olmadığını gösteriyor. Sadece bir ay önce, Dogecoin’in karlılığı yaklaşık %40 seviyesindeydi. Kârlılıktaki artış, yatırımcılar tarafından tutulan kripto paraların büyük bir bölümünün 0,15 ila 0,16 dolar aralığında satın alındığını gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir