Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.680
% 5.19
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.680
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Ünlü Borsa Duyurdu: Bitcoin Ayı Piyasası Bu Tarihte Bitecek!

Büyük kripto para borsalarından biri olan BitMEX, yeni bir blog gönderisi yayınladı. Gönderide, Bitcoin için ayı piyasasının sonuna işaret ediliyor. İşte detaylar…

BitMEX, Bitcoin fiyatında düşüşün ne zaman biteceğini açıkladı

Kripto ticaret platformu BitMEX, ayı piyasasının sonunu işaret edebileceğini söylediği bir metriği ortaya koydu. Yeni bir blog gönderisinde BitMEX, Bitcoin’in Piyasa Değerinin Gerçekleşen Değer Oranına (MVRV) dayanarak, BTC’nin şu anda önceki ayı piyasalarına kıyasla ayı döngüsünün başlarında olduğunu söylüyor. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere MVRV, bir varlığın piyasa değerinin gerçekleşen piyasa değerine oranıdır. Mevcut fiyat değil, satın alındıkları fiyattaki tüm Bitcoin’lerin değeri işin içine girer.

Gönderiye göre BitMEX, BTC’nin tarihinde görülen diğer üç önemli ayı piyasası döngüsünden bahsediyor. Bunları MVRV ile ölçtüklerinde, fiyatın ortalama 244 gün boyunca gerçekleşen fiyatın altında kaldığı ortaya çıkıyor.  Ancak bu tahminlerinin, Mart 2020’deki ayı piyasasını içermediği belirtiliyor. O sırada BTC’deki düşüş, hatta ani düşüş, koronavirüs paniğinden dolayı gerçekleşmişti. BitMEX, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Diğer üç önemli ayı piyasası döngüsüne bakıldığında ve bunları Piyasa Değerinin Gerçekleşen Değere Oranı ile ölçüldüğünde, fiyat ortalama 244 gün boyunca gerçekleşen fiyatın altında kaldı. (Bu tahmin, üçüncü ayı piyasasındaki Mart 2020 dönemini içermez.) Şu anda 30 günden az bir süre içerisindeyiz ve fiyat, gerçekleşen fiyatın altında.

Gelecek yılın başlarından sonra toparlanma beklentisi

Kripto firması, mevcut Bitcoin ayı döngüsünün, farklı makroekonomik koşullara rağmen önceki döngülerden “o kadar da farklı görünmediğini” söylüyor. BitMEX’e göre, Bitcoin önceki ayı döngülerinin ortalama dönemine bağlı olarak gelecek yılın başlarından itibaren toparlanmaya başlayabilir. Borsa, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Önceki zamana dayalı kapitülasyon dönemlerinin 244 günlük harmanlanmış ortalaması (ortalama piyasa katılımcısı maliyet tabanının altında uzun süreler), Bitcoin’in gerçekleşen fiyat seviyesinin üzerindeki toparlanmasının 2023 yılının Şubat ayının başlarında gerçekleşeceğini görecektir. Bitcoin piyasasıyla ilgili makroekonomik zemin hakkında çok şey yazılmış olsa da, bu Bitcoin döngüsü ironik bir şekilde geçmişin döngülerinden o kadar da farklı görünmüyor.

Birincil kripto para birimi, birkaç haftanın en yüksek seviyesi olan 22.500 dolara sıçramıştı. geçen haftanın ortasından sonra, manzara kasvetli bir hal aldı. Birkaç gün içinde varlık, gıpta edilen 20.000 dolar çizgisinin altına düştü.  ABD bu haftanın başlarında rekor kıran TÜFE rakamlarını açıkladıktan sonra, BTC bir kez daha volatilite yaşadı. 19.000 doların altına düştü. Ancak boğaların olay yerine dönmesiyle bu durum kısa sürdü. Bitcoin dün 20.000 dolara sıçradı. İlk başta kararlı bir şekilde geri alamasa da son 12 saat içinde o seviyeyi aldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir