Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.753
% 0.85
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.753
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Madenciler Satıyor! “Bitcoin İçin O Korkutan Rakamlar Geliyor”

Bitcoin (BTC) madenciliğinin zorluklarından biri, yoğun hesaplama gücünün neden olduğu ısınma sorunu gidermektir. Bunun bir sonucu olarak madenciler sıcak aylarda faaliyetlerini durdurabiliyor. Kasım zirvesinden bu yana %60’dan fazla değer kaybı, madenciler üzerinde satış baskısına neden oluyor.

Bitcoin (BTC) için kötü haberler peş peşe geldi

Bitcoin hash rate, Teksas’taki madencilerin kapatılması nedeniyle %27 düşüşle 159.41 EH/s’ye düştü. Rakam, bu yıl Şubat ayından bu yana en düşük seviyedeydi. Madenciler rekor düzeyde sıcak hava dalgası nedeniyle güç tasarrufu yapmak faaliyetlerini durdurdu. JPMorgan’ın Haziran ayında yayınladığı bir raporda belirttiği gibi, Bitcoin madencilik maliyetleri 24.000’den 13.000 dolara düştü. JPMorgan, bunun madencilerin Bitcoin satışlarını artırabileceğini ve BTC büyümesine engel olabileceğini söylüyor. Ayrıca, Interactive Brokers CEO’su Thomas Peterffy’ye göre, Bitcoin’in yasaklanma olasılığı yüksek.

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) Temmuz ayında yayınlanan araştırma bülteninde, madencilik kullanan kripto para birimlerini “iklim değişikliği riski” olarak nitelendirildi. Tüm bu olumsuz duyguya rağmen, yeni bir ankete göre Çinli Bitcoin yatırımları hala umutlu. Yatırımcılar, devam eden düzeltmeye ve ülke çapında bir kripto yasağına rağmen düşüşü satın almayı planlıyor

Yatırımcılar Bitcoin’de 10.000 doları bekliyor

Yukarıdaki tweet, Çini bir Blockchain araştırmacı olan Wu Blockchain’e ait. Buna göre, Çin merkezli sosyal medya platformu Weibo’da 2.200 kişiyle yapılan bir anket, %8’inin fiyatı 18.000 dolara ulaştığında Bitcoin alacağını gösterdi. Ankete katılanların %26’sı BTC’nin 15.000 dolara ulaşmasını beklemeyi tercih ediyor. Ancak çoğunluk, %40 BTC’yi 10.000 dolardan alacaklarını söyleyerek fiyatın daha da düşmesini bekliyor.

BTC şuanda, bu seviyelerden hızla ulaşarak, son 24 saatte +%5.69 ile 20,865.61 dolardan işlem görüyor.

Çinli yatırımcılar Bitcoin konusunda ABD’den daha temkinli

Diğer yandan, ABD hükümeti, yasadışı faaliyetleri finanse etmek, vergi kaçakçılığı ve Hazine Bakanlığı’nın kripto paraları içeren işlemleri izleyememesi endişesiyle kripto para birimlerini yasaklayabilir. Kısıtlayıcı kararların neden olduğu geçmiş çöküşler, yatırımcılar arasında paniğe neden oluyor.

Bloomberg MLIV Pulse tarafından Temmuz ayının başlarında yapılan başka bir ankette, Wall Street’teki net 950 katılımcının %60’ı Bitcoin’de 10.000 doları beklediklerini söyledi. İki anket özellikle, ABD ve Çin’deki kripto spekülatörlerinin düşüş eğiliminde çarpıcı bir benzerlik olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte, on-chain aktivite, ABD’deki yatırımcıların Haziran 2022’den bu yana Asyalı meslektaşlarına kıyasla Bitcoin’de daha fazla yükseliş eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Özellikle, bölgesel BTC fiyatındaki 30 günlük değişim, yalnızca ABD oturumlarında olumlu oldu. Glassnode’dan alınan verilere göre, metrik yalnızca Asya işlem saatlerinde negatifti.

Teknik indikatörler BTC fiyatının 13 bin doların altında olduğunu gösteriyor

Aynı zamanda, zayıflayan teknikler, özellikle üç günlük zaman diliminde, daha fazla olumsuzluğu desteklemeye başlıyor.

Bitcoin (BTC), Eylül ayına kadar 13.000 doları kırmasına neden olacak “ayı bayrağı” formasyonu oluşturuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir