Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.705
% 1.23
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.705
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Uniswap Kurucusu Hayden Adams HAY Token Yaktı!

Uniswap Kurucusu HAY Token Yaktı! Merkeziyetsiz borsa Uniswap‘in kurucusu Hayden Adams, 20 Ekim tarihinde gerçekleştirdiği bir duyuruyla dikkat çekti. Söz konusu açıklamada, Adams’ın, HayCoin (HAY) tokeni arzının %99’unu yakma kararı aldığı bildirildi. Adams’ın bu radikal kararı, fiyat spekülasyonlarına dair duyulan endişelerle yakından ilişkilendiriliyor.

Uniswap’in başlangıcından önce, tam beş yıl öncesine dayanan bir zaman diliminde, Hayden Adams, HAY tokenini test etmek amacıyla kullanmıştı. Uniswap’in kurucusu, o dönemde tokeni kullanarak küçük bir likidite havuzu oluşturmuş ve cüzdanında HAY tokenlerinin %99,9’undan fazlasını saklamıştı. Bu token, başlangıçta nadir işlemlerde bulunan, hatta bazen mizahi bir şekilde ele alınan bir memecoin olarak piyasadaydı. Hayden Adams HAY Tokeni ticari amaçla bu zamana kadar hiç kullanmadı.

Dikkatinizi çekebilir: Futures İçin Bilinmesi Gerekenler!

Yıllar boyunca, bu tokenin varlığını fark eden birkaç kişi, esas olarak şaka amaçlı olarak HAY tokeni satın almıştı. Ancak son zamanlarda, HAY tokeninin beklenmedik bir şekilde ilgi gördüğü ve büyük işlem hacimleri yakaladığı gözlendi. Kripto dünyasının esrarengiz doğası bazen böyle sürprizlere gebe olabilir. Hayden Adams’ın açıklamalarına göre, yaklaşık olarak 650 milyar dolarlık bir HAY tokeni yakıldı.

Hayden Adams HAY Token’i ilk başlarda sadece şaka amaçlı çıkarmıştı. Uniswap kurucusu, kendi isminin bu tokenle ilişkilendirilmesini istemediğini ve yaşanan fiyat spekülasyonlarının mantıksız olduğunu belirtti.

Sonuç olarak, bu token arzının neredeyse tamamına sahip olmanın getirdiği ilgisizlik ve spekülasyonlardan duyulan rahatsızlık, Hayden Adams’ı tüm cüzdanını yakma kararı almaya itti. Bir token yakıldığında, bu token dolaşımdan kalıcı olarak çekilir. Ancak token yakımı, tokenin fiyatında enflasyonist bir etkiye yol açarak miktarını azaltır.

CoinGecko’ya göre, bu yazının yazıldığı sırada HAY tokeni son 24 saat içinde %85 oranında değer kazanmış ve 3.829.004 dolar fiyatından işlem görüyordu. Bu olayın ardından, bazı kullanıcılar Hayden Adams’ın bu işleminin vergilendirilebileceğine dikkat çekti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir