Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.038
% 0.85
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.038
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bitcoin Lightning Ağ Açığı Sorunu!

Bitcoin Lightning Ağ Açığı

Bitcoin Lightning Ağ Açığı Sorunu! Ünlü Bitcoin ve Lightning Network geliştiricilerinden Antoine Riard, herkesin görebileceği bir e-posta yoluyla artık Lightning projesi üzerinde çalışmayacağını ve bu kararın sebebini açıkladı.

Riard, Bitcoin üzerinde düşük maliyetli ve hızlı işlemleri hedefleyen ikinci katman çözümü olan Lightning Network’e yönelik yeni bir tür saldırıyı keşfettiğini bildirdi.

Bu saldırı türü, “aktarılmış döngü atakları” olarak isimlendiriliyor ve bu ataklar, dürüst işlemlerin yapılması gereken Lightning Network üzerindeki ödemelerin kötü niyetli aktörler tarafından manipüle edilmesini içeriyor. Bu durum, ağ kullanıcılarının ya fon kaybına uğramasına ya da hizmet kaybına uğramasına yol açabilir.

Riard, sorumlu bir bildirim sürecini takip ettiğini ve sorunu üst düzey Lightning geliştiricilerine bildirdiğini vurguladı. Ancak aynı zamanda, bu tür bir sorunun sürdürülebilir bir çözümünün yalnızca Bitcoin’in temel katmanında mümkün olabileceği konusunda uyardı. Bu, konsensüs güncellemelerini veya tam düğüm işlem gereksinimlerinde ciddi bir değişiklik gerektirebilir.

Dikkatinizi çekebilir: Aptos (APT) Coin Teknik Analizi!

Riard, bu tür değişikliklerin Lightning’in geleceği için neden gerekli olduğunu açıklamakla, 5.000’den fazla BTC içeren bu ağa yönelik kritik saldırıları gün yüzüne çıkarmak arasında zor bir ikilemde olduğunu ifade etti. Bitcoin Lightning Ağ Açığı dolayısıyla artık üzerinde çalışmayacağını da belirtdi.

Sonuç olarak, Riard, Lightning Network ve ilgili uygulamaların geliştirilmesine son vereceğini ve Bitcoin için ana yazılım istemcisi olan Bitcoin Core‘a daha fazla odaklanacağını açıkladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir