Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$64.036
% 1.49
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 64.036
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Uniswap Davası ABD Mahkemesi Tarafından Reddedildi

Uniswap,UNI,SEC,ABD mahkeme,Uniswap V3

2022 yılının Nisan ayında, Uniswap (UNI) adlı en büyük merkeziyetsiz borsa olan Uniswap Labs’e karşı bir grup yatırıcı tarafından dava açılmıştı. Dava, kullanıcıların Uniswap platformu üzerinden aldıkları token’lerin dolandırıcılar tarafından kötü niyetli faaliyetlerde kullanılmasından kaynaklandığı iddiasına dayanıyordu. Ancak ABD New York Güney Bölgesi Mahkemesi, bu davayı reddetti.

Dava dosyasına göre, Aralık 2020 ile Mart 2022 arasında platform üzerinde işlem yapan altı kişi, Uniswap Labs ekibini likidite havuzlarını kontrol etmemekle ve bu yolla dolandırıcıların platforma zarar vermesine izin vermekle suçlamıştı.

Ancak mahkeme, davacıların iddialarının yetersiz olduğunu ve Uniswap Labs’in platform üzerindeki kullanıcı işlemlerini denetlemekle yükümlü olmadığı sonucuna vardı. Mahkeme ayrıca,doğası gereği merkezi olmayan bu platformun dolandırıcılık gibi kötü niyetli faaliyetlere karşı tam anlamıyla korunmanın mümkün olmadığına dikkat çekti.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Sonuç olarak, ABD New York Güney Bölgesi Mahkemesi, Uniswap Labs’e yönelik açılan davanın temelsiz olduğuna hükmetti ve dava reddedildi. Bu karar, merkeziyetsiz finansın ve kripto varlıkların hukuki zeminde karşılaştığı zorlukları ve tartışmaları yansıtan önemli bir örnek olarak değerlendirilebilir.

Mahkeme, bu davalar aracılığıyla menkul kıymet yasasının kapsamının genişletilemeyeceğini vurguladı. Ayrıca yargıç, yazılım platformunun temelini oluşturan geliştiricinin, bu platformu kötüye kullananların eylemlerinden sorumlu tutulamayacağını belirtti. İlgili davayı inceleyen yargıç, aynı zamanda Coinbase – SEC Davası’nın da yargıcıdır. Reddedilen bu davanın, ABD hukukçularının diğer benzer davalarla ilgili kararlarına örnek teşkil edebileceği düşünülmektedir.


İlginizi Çekebilir:Binance, 9 Latin Amerika Ülkesinde Send Cash Platformunu Başlattı!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir