Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.916
% 4.64
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.916
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Uni Labs’e Gönderilen Wells Notice Ardından SEC’e Tepkiler Yükseldi

Uni Labs’a ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından, ufukta potansiyel bir dava olduğunu gösteren bir Wells Notice tebliğ edildi. Kripto endüstrisi bunu özellikle merkezi olmayan finansa (DeFi) yönelik önemli bir saldırı olarak görüyor.

Bankless kurucu ortağı Ryan Adams, durumun ciddiyetini dile getirerek bunu SEC ve hükümet tarafından yapılan büyük bir tırmanma olarak nitelendirdi. Uniswap’in kripto ademi merkeziyetçiliğinin bir sembolü olduğuna dikkat çekti ve kurucusu Hayden Adams’ı vizyoner bir girişimci olarak tanımak yerine ona karşı yasal işlem başlatma kararından yakındı. Adams bu hamleyi sadece yasal bir savaş olarak değil, tüm kripto ekosistemine yönelik daha geniş bir saldırı olarak görüyor ve bunu internetin kendisine yönelik bir savaşla eş tutuyor.

Bazı merkezi olmayan proje ekipleri ABD pazarından uzaklaşmayı tercih ederken, Uniswap Labs kendi ülkesinde kök salmayı seçti. Ancak bu karar, temel Ethereum tabanlı protokol kodunu doğrudan kontrol etmemesine rağmen, ön uç web sitesi aracılığıyla Uniswap protokolüne erişim sağlamadaki rolü göz önüne alındığında, onu düzenleyici incelemeye maruz bıraktı. Bu duyarlılık, Uniswap Labs’i DeFi sektörüne yönelik düzenleyici eylemler için birincil hedef haline getirdi.

SEC daha önce merkezi olmayan kuruluşlarla bir şekilde ilgilenmiş olsa da, Uniswap gibi büyük bir protokole karşı ilk kez yasal işlem başlattı.

Bu gelişmeler karşısında The Rollup kurucu ortağı Andy, DeFi’ye yönelik geniş çaplı bir saldırının başlangıcı olarak gördüğü bu durum karşısında zincir içi gizliliğe öncelik verilmesi ve sansüre dayanıklı sistemler inşa etmeye devam edilmesi gerektiğini vurguladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir