Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.954
% 1.22
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.954
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Ankete Göre Yeni Nesiller Kriptoya Daha Fazla Yatırım Yapıyor

ABD

Salı günü yayınlanan yeni bir anket, genç nesillerin geleneksel hisse senetlerine kıyasla kripto para birimine yatırım yapmaya daha meyilli olduğunu gösteriyor. 2024 Policygenius Finansal Planlama Anketine göre, Z kuşağının yaklaşık %18’i hisse senedine sahipken, %20’si kripto para birimine sahip. Bu eğilim, genç demografik gruplar arasında finansal planlama stratejilerinde bir değişim olduğunu ve dijital varlıklara daha fazla önem verildiğini göstermektedir.

YouGov tarafından Policygenius adına Ekim ayı ortasında gerçekleştirilen ankete 18 yaş ve üzeri 4.063 Amerikalı katılmış olup ortalama hata payı +/-%2’dir. Bulgular, Boomer’ların sadece %33’ünün hisse senedi sahibi olması ve sadece %5’inin kripto para birimine yatırım yapması nedeniyle nesiller arasındaki yatırım tercihlerinde keskin bir fark olduğunu ortaya koyuyor.

Policygenius’ta sertifikalı bir kişisel finans danışmanı olan Myles Ma, kripto para birimi gibi yeni yatırımları benimsemeyi de içeren genç nesillerin gelişen servet depolama modellerinin altını çizdi. Ma, bu değişimin genç yatırımcıların mali durumlarıyla ilgili risk alma istekliliğine işaret edebileceğini ve potansiyel olarak konut sıkıntısı gibi faktörlerden etkilendiğini öne sürdü.

İlginçtir ki, benzer bir sonuca Finans Endüstrisi Düzenleme Kurumu Vakfı ve CFA Enstitüsü tarafından bir önceki yılın Mayıs ayında ulaşılmıştır. Anketleri, Z kuşağının yaklaşık %56’sının bir tür yatırıma sahip olduğunu, bunların %55’inin kripto para birimine ve %41’inin bireysel hisse senetlerine yatırım yaptığını ortaya koymuş ve dijital varlıkların genç yatırımcılar arasında artan popülaritesinin altını çizmiştir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir