Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$62.045
% 0.46
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 62.045
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

SocialFi Platformu Tomo, 3,5 Milyon Dolar Fon Topladı

SocialFi platformu Tomo, Consensys ve Symbolic Capital gibi yatırımcıların yanı sıra Polychain Capital liderliğinde 3,5 milyon dolarlık tohum fonu topladı. Bu sermaye akışı, TomoID cüzdanı ve yenilenmiş bir puan ödül sistemi de dahil olmak üzere yeni özelliklerin tanıtımıyla aynı zamana denk geliyor.
Tomo’nun kurucusu Ryan Fang, yatırımcılardan gelen destek için minnettarlığını dile getirdi ve Tomo’nun SocialFi alanında yenilik yapma misyonunu vurguladı. Fang, Tomo’yu çok zincirli bir Web3 Sosyal Cüzdan geliştirmede öncü olarak görüyor ve her bağlantının finansal değere sahip olduğu bir platform yaratmayı hedefliyor.
Polychain Capital CEO’su Olaf Carlson-Wee, Tomo’nun web3 ortamına büyük bir yeni kullanıcı tabanı getirmedeki öneminin altını çizdi. Tomo’nun finansal teşvikleri sosyal medya geri bildirim döngülerine entegre etmesinin, yaratıcılar ve hayranlar arasındaki değer dağılımını optimize ettiğini belirtti.
Tomo’nun değerleme ve finansman yapısına ilişkin ayrıntılar açıklanmamış olsa da, platform diğer SocialFi uygulamalarına benzer şekilde çalışıyor. Kullanıcılar bir “Anahtar” sistemi kullanarak içerik oluşturucuların içeriklerine ve mesajlarına erişim satın alabiliyor ve içerik denetimi topluluk kurallarına göre yönetiliyor. İşlemler USD cinsinden ancak eter olarak gerçekleştiriliyor ve %10’luk bir telif ücreti Tomo ile içerik oluşturucu arasında paylaştırılıyor.
Tomo, kullanıcıları mevcut sosyal medya kolları aracılığıyla birbirine bağlayarak blok zinciri teknolojisinin benimsenmesini kolaylaştırır ve sorunsuz cüzdan kurulumu için fiat on-ramping çözümlerini entegre eder. Ethereum Layer 2 ağları Linea ve Base üzerinde ERC-4337 teknolojisinden yararlanan Tomo, uygun maliyetli ve ölçeklenebilir operasyonlar sunmaktadır.
ERC-4337’nin Mart 2023’te piyasaya sürülmesi, Ethereum’da hesap soyutlamasına izin vererek cüzdanların çok faktörlü kimlik doğrulama ve cüzdan sosyal kurtarma gibi gelişmiş özelliklere sahip akıllı sözleşmeler olarak işlev görmesini sağladı.
SocialFi uygulamalarında kilitlenen toplam değer (TVL) açısından Tomo şu anda 1 milyon dolara yaklaşan varlıklarla dördüncü sırada yer alıyor. Bu alanda lider 40 milyon $ TVL ile Base’deki FriendTech, ikinci ve üçüncü sırada ise sırasıyla Avalanche’deki The Arena ve NOS’taki Alpha yer alıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir