Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.359
% 0.90
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.359
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

UBS Group Credit Suisse’i 2 Milyar Dolara Satın Aldı

UBS

UBS Group, İsviçre’nin en büyük ikinci bankası olan Credit Suisse’i yaklaşık 2 milyar dolar karşılığında satın alma anlaşması imzaladı.

Geçtiğimiz hafta yaşanan bankacılık krizleri ekonomi çevrelerinde oldukça büyük bir endişe yaratmaktaydı. ABD ^de SVB bankasının iflası ile başlayan süreç yatırımcılar arasında büyük tedirginlik yarattı. ABD’de ki kriz İsviçre bankası Credit Suisse’de yansıdı ve banka hisslerinde büyük oranda düşüş görülmekteydi.

Financial Times’ın kaynaklarına göre, UBS, önceki teklifini ikiye katlayarak anlaşmayı gerçekleştirdi. Daha önce 1 milyar dolarlık teklifi reddedilen UBS, bu kez 2 milyar dolar teklif ederek başarılı oldu.

Anlaşma, İsviçre yetkililerinin hissedar oylamasını atlamalarını ve anlaşmayı hafta sonu piyasalar açılmadan önce açıklamalarını gerektirdi.  Ayrıca Anlaşmanın bir parçası olarak İsviçre Ulusal Bankası, UBS’ye 100 milyar doların üzerinde likidite hattı sağlayacak. Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği düzenleyicilerinin anlaşmayı onaylaması bekleniyor.

Credit Suisse’in kurtarma planı, tahvil sahiplerine zararlarını telafi etmeyi içerecek. Bu durum, Avrupalı yatırımcıların finans sektörüne olan güvenlerini sarsacağından endişe yarattı.

Credit Suisse, 1856 yılında İsviçre demiryollarını finanse etmek için kurulduğu bilinmekte ve ülkenin en büyük ikinci bankası olarak kabul edilmekte. Anlaşmanın ardından, UBS ve Credit Suisse, İsviçre’nin finans sektöründeki güçlerini birleştirecekler.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir