Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.005
% 1.49
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.005
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasından Enflasyon Tahmini!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasından Enflasyon Tahmini!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan yaptığı açıklamada yıl sonu enflasyon oranı tahminini açıkladı.

Türkiye ekonomisinin belki de en önemli ve hassas konularından biri olan enflasyon, son yıllarda ülkemiz için büyük bir sorun teşkil etmiştir. Türkiye Merkez Bankası Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan, 2023 yılının üçüncü enflasyon raporu bilgilendirme toplantısında yapılan açıklamalarla enflasyonun ana eğilimine ilişkin göstergeleri yakından takip ettiklerini ve tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edeceklerini vurguladı.

Erkan, verilerideki gelişmeleri dikkatle izlediklerini ve alınan tedbirlerle enflasyonun geçici bir yükseliş göstermesini öngördüklerini belirtti. Seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma kararları alarak dezenflasyon sürecinin temellerini oluşturduklarını ifade etti.

İlginizi Çekebilir; FED Faiz Kararı Açıklandı!

TCMB yıl sonu enflasyon beklentisi %58’e yükseltti

Özellikle 2024 yılında dezenflasyonun sürdürülebilir bir şekilde başlamasını sağlamayı hedefleyen Merkez Bankası, faiz artırım kararlarının enflasyon üzerinde olumlu etkilerini 2023 yılının sonunda ve özellikle 2024 yılının 2. çeyreğinde hissetmeyi beklediklerini açıkladı.

Türkiye’de fiyat artışlarının ekim ayındaki zirve noktasından itibaren gerilemeye başladığını ve döviz kurundaki istikrarın ve küresel emtia fiyatlarındaki gerilemenin etkisiyle haziran ayı itibarıyla yüzde 38.2 seviyesine düştüğünü açıklayan Erkan, özellikle gıda fiyatlarındaki gelişmelerin fiyat artışı verilerindeki tahminlerini olumlu yönde etkilediğini ifade etti.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Merkez Bankası, fiyat istikrarını hedef alan para politikasında kararlı bir şekilde ilerlediğini ifade etti. Faiz artırımı ve seçici kredi sıkılaştırmasıyla fiyat artışlarının ana eğilimini düşürmeyi ve öngörülebilirliği sağlamayı hedefleyen banka, parasal ve finansal koşulları yakından analiz ederek süreci dinamik olarak optimize etmeyi planlıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir