Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.130
% 0.61
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.130
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Türkiye Cumhuriyet’i 100. Yaşında!

Türkiye Cumhuriyet'i 100. Yaşında!, Mustafa Kemal Atatürk, Bayrak

29 Ekim 1923 tarihinde Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarının vizyonu ile kurulan Türkiye Cumhuriyet’i bugün 100 yaşında!

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutladığımız bu özel günde, geriye dönüp köklü tarihimize bir göz atmak hem şaşırtıcı hem de öğretici olacaktır. Cumhuriyet, aslında Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşüyle başlayan bir sürecin sonucunda doğmuştur. Ancak bu süreci daha net anlayabilmek için, 19. yüzyılın sonlarına gitmemiz gerekiyor.

Dikkatinizi Çekebilir: Kripto İşlem Hacimlerinde Büyük Artış!

Cumhuriyet Nasıl Kuruldu?

Bu dönemde Osmanlı Devleti, batı karşısında ciddi kayıplara uğramış ve içinde bulunduğu maddi ve manevi kriz sonucu I. Dünya Savaşı’na katılmıştır. Fakat bu savaş, aslında Osmanlı’nın sonunu hızlandırmıştır. İsyanlar, ayaklanmalar ve başta Müttefikler olmak üzere birçok devletin baskısı ve işgalleri altında, Osmanlı’nın kontrolü hızla elinden çıkmıştır. Üzerinde yaşadığı topraklar ve kadim bir medeniyetin mirasçısı olan bir millet, tükenmişlik tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır.İşte tam bu kritik dönemde, Mustafa Kemal Atatürk ulusal direnişi başlattı.

Asker ve sivil halkın desteklediği bu hareket, ulusal egemenliği geri kazanma umudunu ateşledi. Ulusal iradeye dayalı, laik, demokratik ve modern bir devlet oluşturma vizyonu, herkesi heyecanlandırdı. Sultanın yönetiminden, milletin yönetimine geçen bu dönem, Cumhuriyet’in kuruluşunu simgeler.

29 Ekim 1923 tarihinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, 100 yılı aşkın bir süredir Türk ulusunun iradesinin tecellisi olmuştur. Kendi kaderini belirleme özgürlüğüne sahip bir ulusun, tarih sahnesindeki varlığını sürdürmek için gösterdiği çabayı yansıtır. Bu sürecin sonunda, eşsiz bir ulusal uyandırma ve modernleşme projesi olarak Cumhuriyet, milletimizin yüz akıdır. Bu yolda emeği geçen herkesi, özellikle de Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyoruz.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir