Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.313
% 2.27
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.313
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

TrueUSD (TUSD) Nedir?

TrueUSD

TrueUSD (TUSD) nedir sorusuna doğrudan baktığımızda ABD doları cinsinden 1’e 1 paraya çevrilebilen, bağımsız olarak doğrulanmış ilk dijital varlıktır. Bu çok zincirli stabilcoin, karşı taraf riskini azaltmak, şeffaflık sunmak ve dolandırıcılığı önlemek için geleneksel bankaları, emanet hesaplarını ve üçüncü taraf onaylarını kullanır.

TrueUSD (TUSD) Nasıl Ortaya Çıktı?

Varlık destekli tokenler oluşturan bir platform olan TrustToken, TrueUSD’yi Ocak 2018’de tanıttı. Güçlü finansal bağlantılar ve tam destek oluşturmaya çalışan diğer stabilcoinlerin zorluklarını gören TrustToken, TrueUSD (TUSD) adında bir stabilcoin oluşturmaya karar verdi. Her TUSD tokeni bir dolar ile desteklenidi. TrustToken platformu akıllı sözleşmesi kullanılarak kullanıcılara dağıtıldı. Aynı zamanda kurum TUSD’yi destekleyen varlıkları elinde bulunduran sertifikalı bankalarla çalışmaktadır.

Mart 2019’da TrustToken, TUSD’yi destekleyen ABD dolarının gerçek zamanlı görünümünü sağlamak için muhasebe firması Armanino ile ortaklığa girdi. Aralık 2019’da TrustToken ve Armanino, birden fazla dijital varlık ekosistemine temel bir güven ve şeffaflık katmanı sağlamak için blockchain destekli güvence teknolojisini kullanan bir stablecoin güvence platformu olan TrustExplorer’ı başlattı.

TUSD’nin likiditesi çeşitli üst düzey borsalar ve DeFi protokolleri üzerinden sağlanmakta ve küresel olarak 120’den fazla ülkedeki uluslararası tüketicilere erişimi olan over-the-counter (OTC) tarafından desteklenmektedir. TUSD ayrıca Signet by Signature Bank, Silvergate Exchange Network (SEN) ve PrimeX by PrimeTrust dahil olmak üzere finansal ortaklarla anında basım hızlarına olanak tanıyor.

TrueUSD (TUSD) Nedir?

TrueUSD (TUSD) Yatırımcıları ve Destekçileri

TrustToken’in arkasındaki ekip sırasıyla Stanford, UC Berkeley, Palantir ve Google’dan gelirken, şirketin destekçileri arasında Founders Fund Angel, Stanford-StartX ve Blocktower yer alıyor.

TrueUSD (TUSD) Nasıl Çalışır?

TrueUSD, Ethereum akıllı sözleşmelerini kullanarak Ethereum blockchain üzerinde çalışır. Bu akıllı sözleşmeleri kullanarak ABD dolarının tokenleştirilmiş bir versiyonunu çıkarmak ve kullanmak mümkün oluyor.

Bir müşteri TrustToken platformunda TUSD satın almak için ABD doları kullandığında, platformun temelini oluşturan akıllı sözleşme, tokenin dolaşımdaki arzının bir parçasını oluşturan eşleşen eşdeğer miktarda TUSD’yi otomatik olarak oluşturur ve yayınlar. Buna karşılık, bir kullanıcı TrustToken platformu aracılığıyla TUSD’yi kullandığında, akıllı bir sözleşme, kullanılan tokenleri otomatik olarak yakar veya dolaşımdaki TUSD arzından kaldırır.

TrustToken, TUSD kullanmanın faydalarından biri olan işlemler için satın alma veya komisyon ücreti talep etmez. Firma, şirket hesaplarında tutulan ABD doları üzerinden faiz toplayarak gelir elde ediyor. Yatırımcılar, TrustToken kullanarak 1:1 oranında TUSD satın alma ve satma kapasitelerinin tamamen farkındadır.

TrueUSD (TUSD) Ne İçin Kullanılır?

Bireyler ve kurumlar çeşitli nedenlerle TUSD’yi kullanmaktadır. Avantajlarından biri, tüccarların ve yatırımcıların dalgalanmalara maruz kalmadan kripto para piyasalarına erişmesine olanak sağlamasıdır. Aynı zamanda aynı yatırımcıların ve tüccarların piyasaları terk etmelerine ve TUSD’nin istikrarına odaklanarak volatilitenin artmasını önlemelerine olanak tanıyor.

TUSD, en şeffaf stablecoin olduğunu iddia ediyor; aylık denetimler, FDIC sigortalı ABD banka hesaplarında emanette tutulan ABD doları miktarının dolaşımdaki TUSD miktarına eşit olduğunu gösteriyor.

Anlık olarak dolaşımdaki TrueUSD (TUSD) miktarını ve hakkındaki her şeyi buradan kontrol edebilirsiniz.

TrueUSD (TUSD) Nedir?

TrueUSD (TUSD) Nasıl ve Nereden Alınır?

Elinizde bulunan USDT,USDC vb. stabil koinleri Binance, Kucoin, Bitget, Kraken, Bitfinex gibi birçok borsada TrueUSD(TUSD) stabil koini ile değiştirebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir