Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.573
% 1.06
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.573
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Trezor Bitcoin Cüzdanı Kullanıcılarına Yeni Güvenlik Uyarısı!

Güvenlik, bitcoin cüzdan, Trezor

Kripto paraların popüler donanım cüzdanı Trezor, 25 Ocak’ta sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla, kimlik avı dolandırıcılarına karşı kullanıcılarını uyardı. Trezor ekibi, üçüncü taraf bir e-posta hizmet sağlayıcısının Trezor’u taklit ederek dolandırıcılık amaçlı bir dizi mail gönderdiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir: Onchain Analizi: Market Kapitülasyon İstiyor! Bu Ne Demek?

Dolandırıcılar, Trezor’un haber bültenine abone olan kullanıcıları hedef alarak, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), TRON (TRX) gibi kripto paralara ait blokzincirlerinde bir güncelleme yapılacağını iddia ettiler. Bu sahte güncelleme duyurusuyla, kullanıcıların varlıklarını ve özel anahtarlarını çalmayı amaçladılar.

Trezor ekibi, hızlı bir tepkiyle, e-posta metnindeki kötü amaçlı bağlantıyı devre dışı bıraktıklarını ve tehdidin erişimini sınırladıklarını açıkladı. Kullanıcılara, zararlı bağlantı içeren mailleri derhal silmeleri konusunda uyarıda bulunan şirket, tüm fonların güvende olduğunu ve kullanıcıların kurtarma kelimeleri ile güvenlik anahtarlarını kimseyle paylaşmamaları gerektiğini hatırlattı.

Şirket, geçtiğimiz günlerde yaşadığı siber saldırı sonucunda on binlerce müşteri bilgisinin hackerlar tarafından ele geçirildiği olayla gündeme gelmişti. Şirket, güvenlik önlemlerini artırarak, kullanıcılarını bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı daha dikkatli olmaya çağırıyor. Kripto paralarını güvenle saklamak isteyen Trezor kullanıcılarına, şüpheli e-postalara karşı her zaman tetikte olmaları ve resmi güncelleme duyurularını doğrulamaları konusunda önerilerde bulunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir