Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.091
% 0.64
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.091
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

TradingView Nedir ? Nasıl Kullanılır ?

TradingView Nedir?

Globalde 50 milyondan fazla işlem yapan ve yatırımcı  tarafından küresel piyasalardaki fırsatları tespit etmek için kullanılan grafik platformu ve sosyal ağ TradingView nedir?

TradingView, dinamik grafik sistemleri ve özellikleri ile hem geleneksel hem de merkezi olmayan finansal piyasa için en iyi platformlardan birisi olarak değerlendirilir.

TradingView Nedir?

Yaşamın getirilerini en üst düzeye çıkarmanın en iyi yolunun önce hazırlanmak sonra harekete geçmek olduğu felsefesini savunan TradingView nedir?

Bu platform hisse senedi, kripto para, emtia, forex ve diğerleri gibi neredeyse tüm finansal marketin gerçek zamanlı olarak fiyat performans grafiklerini sunan bir platformdur. Basit bir kullanım ara yüzüne sahip uygulama deneyimi sayesinde traderler, yatırım yapan kişiler tarafından sıkça kullanılır.

Uygulama içinde gelişmiş özellikler ve araçlar bulunan premium versiyonu bulunmaktadır. Fakat dileyen herkes bir üyelik açarak platformu kullanmaya başlayabilir. TradingView hem internet tarayıcısında hem de masaüstü uygulaması aracılığıyla kullanılabilir. Bunun yanı sıra İOS ve Android gibi mobil cihazlarda da kullanıma uygundur.

İlk olarak 2011 yılında Westerville, Ohio temelli olarak piyasaya çıktı. 2020 Senesinde 8 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan TradingView günümüzde 50 milyondan fazla kullanıcıya hizmet vermektedir.  Kullanıcılar hem ücretsiz hem de paralı hesaplar ile hisse senetleri, kripto para birimleri grafiklerine bakabilir ve teknik analiz yapabilir.

Üstelik kullanıcılar stratejilerini ve şablonlarını belirledikten sonra platform içerisinde bunu toplulukla paylaşabilir. Bu sayede diğer kullanıcılardan gelen yorumlar ile kendilerini geliştirmelerine ve fikir alış verişi yapabilmelerine olanak sağlar.

TradingView Nasıl Kullanılır?

Gelişmiş bir uygulama olması nedeniyle ilk kez kullanmaya çalışan kişiler için karışık gelebilir. Süreci kolaylaştırmak adına sizlerle birlikte nasıl kullanılacağına da değineceğiz.

Örnek olarak ilk ve en yüksek değere sahip kripto para birimi olan Bitcoin ve ABD doları ticaret çifti ekranında yer alan araç çubuklarının tek tek inceleyelim.

Üst Menü Araç Çubuğu

TradingView Nedir?

Üst menüde ticaret çifti seçimi, aylık, günlük ve 4 saatlik gibi zaman aralıkları, göstergeler, şablonlar ve diğer araçlar yer almaktadır.

  • 1 numaralı alan ticaret çifti seçimi yaptığımız bölümdür.
  • 2 numaralı alan zaman aralıkları seçimleri yapmamızı sağlar. Örneğin 1 günlük zaman dilimi G harfi ile gösterilirken 4 saatlik zaman aralığı 4s ile temsil edilmektedir. Bu bölüme tıklayarak 4 saatlik, 1 saatlik, 5 dakikalık hatta 1 dakikalık kısa vadeli grafiklere bile ulaşmamız mümkün.
    Ayrıca her bir zaman aralığının sağ tarafından bulunan yıldız ikonuna tıklayarak bu zaman aralıklarını favorilerinize ekleyebilir ve böylece grafiğinizin üstünde görebilirsiniz
  • 3 numaralı alan kullanıcıların çubuk grafikleri veya mum grafik gibi grafik görünüm stilini seçmeleri içindir.
  • 4 numaralı alanda platform içinde bulunan her türlü gösterge ter almaktadır. Bu kısımdan en çok bilinen ya da az bilinen göstergeleri grafiğinize ekleyebilirsiniz.
  • 5 numaralı alan bazı uygun göstergeler ile birlikte tasarlanmış gösterge stratejilerinin bulunduğu kısımdır.
  • 6 numaralı alan belirli bir varlıkta istenilen fiyat seviyesine alarm kurmak için kullandığımız bölümdür.
  • 7 numaralı alan belirli bir varlığım geçmiş fiyat hareketlerini görmemiz için düzenlenen geriye dönüş özelliğidir. Bu özellik sayesinde kullanıcılar bir varlığın belirli bir gündeki fiyat hareketinin analizini kolaylıkla yapabilir.
  • 8 numaralı alan sadece Pro ve üstü hesap seviyelerine açık olan gelişmiş bir özelliktir. Bu özellik kullanıcıların bir grafiği farklı zaman aralıklarına bölmesine ya da aynı ekranda eş zamanlı olarak birden fazla grafiği takip etmesini sağlar.
  • 9 numaralı alan üstünde çalışılmış grafiklerin kaydedilmesini sağlar.
  • 10 numaralı alan her türlü grafik özelleştirme seçeneğinin sunulduğu kısımdır.
  • 11 numaralı alan kullanıcıların takip etmekte olduğu grafiği tam ekran yapmasını mümkün kılar.
  • 12 numaralı alan varlıkların grafiklerini kopyalamaya yarar. Bu özellik ile bir trader grafiklerinin bağlantısını kopyalayarak diğer kullanıcılara gönderebilir ve ya tweet olarak paylaşabilir.

Sol Menü Araç Çubuğu

Sol menü araç çubuğu kullanıcıların grafikleri üzerinde kullanabilecekleri üçgen, trend çizgisi ve Fib düzeltmesi gibi araçların bulunduğu kısımdır. Burada, özellikle açılır menülerde kullanılabilen birçok araç vardır.

Bu kısım TradingView platformunun en önemli kısmıdır, yatırım yapan kişiler sol menü araç çubuğundaki araçlar ile piyasa analizini yapar.

Analiz yapmak için en çok kullanılan araç çubuğu burasıdır. Platformun bu kısmında bulunan en iyi özelliklerinden iki tanesi trend çizgileri, alış ve satış pozisyonu araçlarıdır.

Yatırımcılar bu özelliği kullanarak kendilerini giriş fiyatı, kâr seviyesi ve stop seviyesi belirlemek açısından geliştirebilir.

Ana Grafik Alanı

Varlıkların fiyat performans hareketlerini sayfanın ortasında yer alan ana grafik alanında görürüz. Grafiğe bir araç ya da gösterge eklendiğinde bu kısımda gözükür.

Ancak bazı göstergeler grafiğin altındaki kısımda gözükebilir. Dilerseniz bu ekranda sağ tık yapıp ayarlar tuşuna basarak grafik ayarlarını değiştirebilirsiniz.

Sağ Menü Araç Çubuğu

Sağ menü araç çubuğu TradingView tarafından sunulan birkaç sosyal özelliği barındırıyor. Menünün üst tarafından ticaret çiftleri, takip listesi ve alarm kurma gibi birkaç kullanışlı ticaret araçları yer alıyor. Sağ menü araç çubuğunun üst kısmında daha önceden eklenmiş ticaret çiftleri bulunuyor. Fiyat ve piyasa haberleri alt kısımda yer alıyor.

Kullanıcılar talebi doğrultusunda ticaret çiftleri menüsü aşağı çekerek uzatabiliyor. Bu menüde alan “+” işareti ile yeni ticaret çiftleri izleme listesine eklenebiliyor. Örneğin BTC/USD, XRP/USD, BNB/USDT gibi ticaret çiftleri takip edilmek için bu araç ile eklenmek zorundadır.

TradingView tek bir piyasa tipi grafiği sunmaz aynı zamanda farklı borsa platformlarından birçok grafik sunar.

Alt Menü Araç Çubuğu

TradingView

Alt menü araç çubuğu ağırlıklı olarak not almak ve strateji testleri yapmak için kullanılıyor. Ayrıca bu araç çubuğu aracı kurumları eklememizi mümkün kılıyor. Böylece TradingView sayfasından ayrılmadan alım satım yapabiliyoruz.

Kullanıcıların analizlerini manuel olarak kaydetmek zorunda olduğu diğer grafik web sitelerinin aksine TradingView bu tarz kayıtları otomatik olarak almaktadır. Analiz yapma esnasında bile web sitesi çizilen her şeyi bulut hizmetine kaydeder. Bunun bir sonucu olarak web sitesine geri döndüğünüzde grafikleriniz bıraktığınız gibi kalır.

TradingView, bünyesinde yatırımcıların vazgeçilmez olarak nitelendirdiği özellikleri bulundurmasının yanı sıra yine uygulama içerisinde blog yazıları ve hatta haber paylaşımlarının bulunduğu bölüm dahi yer alıyor. Sizler teknik analizlerinizin yanında Kripto paralar, hisseler, döviz veya dünya ekonomisi ile ilgili son haberleri yine TradingView haber akışı ile takip edebilirsiniz. İlgili bağlantı ile haber platformuna ulaşıp gündemi özgürce takip etmeye başlayabilirsiniz.

TradingWiev

Son Olarak

TradingView platformu hakkında daha detaylı bilgi için Paramuhendisi Youtube kanalımızda oynatma listesi bulunan Telefondan TradingView Kullanımı Mobil Analiz Eğitim Serisini  izleyebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir