Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.458
% 0.52
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.458
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Tether (USDT), 1$’lık Sabitliğini Kaybetti! | USDT’de Neler Oluyor?

tether yeni madencilik

▪️ Perşembe sabahı popüler Uniswap ve Curve havuzlarında milyonlarca Tether (USDT) sabit coinin satıldığı görüldü ve yatırımcılar arasında büyük endişe işaretlerine yol açtı.


▪️ USDT, USDC ve DAI’den oluşan bir stabilcoin takas havuzu olan Curve’ün popüler 3Pool platformundaki USDT bakiyeleri Perşembe günü erken saatlerde %72’nin altına düştü, bu da yatırımcıların on milyonlarca USDT’yi stabilcoin USD coin (USDC) ve dai (DAI) lehine takas ettiğini gösteriyor.

▪️ Curve’ün 3Pool’ platformunda şu anda 300 milyon doların üzerinde USDT ve yaklaşık 55’er milyon dolarlık DAI ve USDC bulunuyor.

▪️ Oluşan bu dengesizlik, DAI ve USDC’nin Tether’e göre daha fazla tercih edildiğini gösteriyor. Daha önce bildirilen bir habere göre, bu tür bir duyarlılık daha önce Terra’nın geçen Mayıs ayındaki patlaması ve Kasım ayında kripto borsası FTX’in çöküşü sırasında gözlemlenmişti.

▪️ Ortaya çıkan bu haberden sonra USDT, 1’$ fiyatına sabitlenen değerini kaybederek yaklaşık %0.30 civarında düşüş yaşadı.

curve usdt

▪️ Tether CTO’su Paolo Arduino bir tweetinde, herhangi bir hacmi geri almaya hazır olduklarını söyledi.

▪️ Yaşanan bu gelişmeler, kripto piyasasında dikkatle izlenmeli, yatırımcılar arasında endişe yaratabilecek potansiyel risklere ve FUD (asılsız) haberlere dikkat edilmelidir.

FUD Nedir?


▪️ FUD, kripto para birimlerinin veya genel olarak kripto para piyasasının algısını etkilemek amacıyla korku, belirsizlik ve şüphe yaratarak olumsuz, yanıltıcı veya yanlış bilgilerin yayılması stratejisini ifade eder.

▪️ FUD, “Korku, Belirsizlik ve Şüphe” anlamına gelen bir kısaltmadır. Bu strateji, belirli kripto para birimlerine veya kripto para piyasasına yönelik olumsuz bir algı oluşturarak yatırımcıların kararlarını etkilemeyi amaçlar.

▪️ FUD’un temel amacı, insanların endişe duymasına, güvensizlik hissetmesine ve şüphelerini arttırmasına neden olarak, kripto para birimlerinin değer kaybetmesine veya piyasanın genelinde dalgalanmalara yol açmaktır.

Venom Network İncelemesi l Airdrop Olacak mı? Adlı yazımızı incelemek için buraya tıklayın.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir