Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.247
% 4.30
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.247
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Tether Peer to Peer Alım Satımlarını Artırmayı Hedefliyor

Tether, TON ağındaki dolar ve altın destekli stabilcoinlerin kullanılabilirliğini genişleterek Telegram’da eşler arası ödemeleri geliştirmeyi hedefliyor. Bu hamle, TON ağının, kısmen Telegram kullanıcılarına yönelik teşviklerin de etkisiyle hızlı bir büyüme yaşamasıyla gerçekleşti.

Başlangıçta Telegram tarafından başlatılan TON ağı, düzenleyici kaygılar nedeniyle o zamandan beri bağımsız hale geldi. Yaygın olarak kullanılan USDT stablecoin’in arkasındaki şirket Tether, USDT ve XAUT tokenlerini doğrudan Telegram mesajlaşma uygulamasıyla birlikte çalışan TON blockchain’e tanıtmayı planladığını duyurdu.

Tether’in şeffaflık sayfasına göre, TON blok zincirinde 10 milyon dolar değerinde USDT yetkilendirildi ve 3 milyon doları zaten yayınlandı. Tether, bu stablecoin’leri TON ekosistemine sunarak, Telegram’ın yaklaşık 900 milyon kullanıcıdan oluşan geniş kullanıcı tabanı arasında sınırsız eşler arası ödemeleri kolaylaştırmayı hedefliyor. Ek olarak genişleme, TON’da büyüyen DeFi ekosistemini destekleyerek kullanıcılara geleneksel sistemlere benzer finansal fırsatlar sunacak.

Tether CEO’su Paolo Ardoino, bu hareketin önemini vurguladı ve bunun blockchain alanında açık finansal altyapıyı güçlendirme misyonlarıyla uyumlu olduğunu belirtti.

TON ağı, yalnızca altı ay önce 100.000’den az olan aylık aktif adreslerin 1,7 milyonu aşmasıyla kayda değer bir büyüme kaydetti. Telegram ayrıca reklam platformu için ağın yerel tokeni toncoin’i (TON) kullanmaya geçti ve tokenin son 24 saatteki %18 fiyat artışına ve bu yıl değerinin üç katına çıkmasına katkıda bulunarak 25 milyar dolarlık bir piyasa değeri elde etti.

Telegram’ın kripto cüzdanı, para yatırma ve çekme işlemleri için birden fazla blok zincirini desteklerken, TON, işlem ücretlerini düşürerek benimsenmeyi teşvik ediyor. Telegram’daki Wallet COO’su Halil Mirakhmed, TON’daki USDT’nin Ton Space ekosisteminde mevcut olan tek stablecoin olduğunu ve TON ekosistemiyle ilgilenenler için kullanıcı deneyimini basitleştirdiğini belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version