Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.041
% 3.78
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.041
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

JP Morgan CEO’su Jamie Dimon Bitcoin Eleştirilerini Arşa Çıkardı

Jamie Dimon Bitcoin
Uzun süredir JP Morgan CEO’su olan Jamie Dimon, Bloomberg’e verdiği son röportajda Bitcoin için “kamuya açık merkezi olmayan bir saadet zinciri” olduğu yönündeki görüşünü yineledi. Dimon bir röportajında Bitcoin’in bir para birimi olarak geleceğini sorguladı.
“Bitcoin gibi bir kriptoyu kastediyorsanız, her zaman bunun bir sahtekarlık olduğunu söyledim.” Dimon Bitcoin’in bir dolandırıcılık olduğunu da sözlerine ekledi. Tam olarak anlamamış olsa da, blok zinciri ve akıllı sözleşmelerin değerli bir şey olduğunu kabul etti. Dimon, akıllı sözleşmeler de dahil olmak üzere kripto para birimlerinin değerinin, blok zinciri teknolojisinin etkili bir şekilde kullanılmasına olanak sağladığına dikkat çekti. “Bu durum, kriptonun belirli blok zinciri şeylerine erişimiyle ilgili olarak bazı uygunluklara sahip olabilir,” diye uyardı.
Bitcoin eleştirmeni Dimon, kripto para birimini kara para aklama ve terörizm finansmanı da dahil olmak üzere yasadışı uygulamalarla ilişkilendiriyor. Bununla birlikte, blok zincirine ve akıllı sözleşmelere hala inancı var. Bu sorunlu kullanım durumlarının çözülememesi halinde yetkililerin müdahale etmesi ve Bitcoin’i yasaklaması gerektiği yönündeki görüşünü çoktan dile getirdi. 20,000’den fazla canlı Bitcoin düğümünden oluşan geniş ağ göz önüne alındığında, bu kesinlikle kolay olmayacaktır.
Dimon BTC konusunda hala şüpheci olsa da JP Morgan, Fidelity, BlackRock ve Invesco/Galaxy Digital’in birkaç spot BTC ETF’sinde “yetkili katılımcı” olarak kayıtlı. Bir JP Morgan analistinin Aralık ayında yaptığı araştırma, Ethereum’un 2024 yılında BTC’yi geçeceğini öngörüyor ve uzun vadede BTC ETF’lerinin piyasa etkisini sorguluyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version