Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.825
% 0.77
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.825
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Temsilci Casten, Kripto Gizliliği İçin Yasa Tasarısı Sunacak!

ABD Temsilcisi Sean Casten, D-Ill., Hamas’ın İsrail’e yapılacak saldırılar öncesinde kripto para yoluyla milyonlarca dolar topladığı yönündeki raporların ardından, kripto para birimi için banka gizliliği yasası gerekliliklerini güçlendirecek bir yasa tasarısı sunacağını söyledi.

Casten, geçtiğimiz günü yapılan duruşmada Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komitesi’nin yasa dışı finans ve ulusal güvenlik paneline yaptığı açıklamada, bu yasanın D-Mass.’dan Senatör Elizabeth Warren’ın sunduğu yasa tasarısına benzer olacağını söyledi.

Casten, “Bunu yapmak için Senatör Warren’ın Senato tarafında zaten sunduğu bir yasa tasarısını burada sunacağız” dedi.

Casten hangi yasa tasarısının olduğunu belirtmedi, fakat Senatör Warren Temmuz ayında kripto paranın kara para aklama ve yaptırımlardan kaçınma amacıyla kullanılmasına karşı sert önlemler alacak. Ayrıca Banka Gizlilik Yasası gerekliliklerini diğer katılımcıların yanı sıra dijital varlık cüzdanı sağlayıcıları da kapsayacak şekilde genişletecek bir yasa tasarısını yeniden sundu.

Terör örgütleri tarafından kripto kullanımı, Wall Street Journal’ın yayınladığı raporunda Hamas’ın diğer militan gruplarla birlikte İsrail’deki saldırılar öncesinde milyonlarca değerinde kripto para topladığının tespit edilmesinin ardından dikkat çekti.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

WSJ, Çarşamba günü Hamas’ın kripto bağışlarını tasvir etmek için kullanılan rakamların yanlış olduğunu söyleyen kripto araştırmacısı Elliptic’e atıfta bulundu.

Elliptic, “Bunu açıklığa kavuşturmak için baş imza sahibi Senatör Warren’ın temsilcilerinin yanı sıra Wall Street Journal makalesinin yazarlarıyla da konuştuk” dedi.

Firma, 7 Ekim’de ki son saldırılardan bu yana sadece 21.000 dolarlık kripto bağışının geldiğini ve bunun çoğunun dondurulduğunu söyledi.

Elliptic, “Bu varlıkların benzersiz izlenebilirliği, toplanan miktarların diğer fon kaynaklarına kıyasla küçük kalması anlamına geliyor” dedi. “Bir terörist grubun halka açık hiçbir kripto bağış toplama kampanyası, diğer fon kaynaklarına kıyasla önemli düzeyde bağış almadı.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version