Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$62.589
% 2.43
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.589
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Tellor Nedir? TRB Coin Nasıl Alınır?

Tellor nedir? Tellor (TRB), Ethereum Blockchain’de bulunan akıllı sözleşmelere zincir dışı veriler sağlayan bir oracle ağıdır. Bu makalede Tellor nedir, ne sunar, TLB coin nedir, nasıl alınır, ne için kullanılır gibi sık sorulan soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Coinmuhendisi.com olarak, sizin için derledik. Gelin projeyi birlikte inceleyelim.

Tellor nedir?

2019 yılının ağustos ayında başlatılan Tellor, Ethereum Blockchain’deki oracle sorununu çözmeyi amaçlayan merkeziyetsiz bir oracle ağıdır. Oracle’ler, değerli zincir dışı verileri güncelleyen ve zincir içi akıllı sözleşmeler için kullanılabilir hale getiren blok zinciri yazılımlarıdır. Tellor, değerli zincir dışı verileri şeffaf ve doğrulanabilir bir biçimde Ethereum ağına yüklemek için kullanılır. Ağda verileri aktaran madencilere “veri aktarıcıları” denir. Veri aktarıcıları, zincirlere veri sağlayarak teşvik ödülleri kazanır. Oracle ağının yerel kripto para birimi TRB coin’dir.

Tellor, merkeziyetsiz bir veri aktarıcıları ağı olarak çalışır. Aktarıcı olmak için kullanıcıların herhangi bir doğrulama işlemi gerçekleştirmesi veya izin alması gerekmez. Bir kullanıcı, belirli bir zincir dışı veri talep ettiğinde aktarıcılar, o veriyi zincir üstü bir veri bankasına eklemek amacıyla yarışır. Oracle ağına özgü veriler, bayt cinsinden gönderilir. Ağın güvenliği, topluluk konsensüs mekanizmasıyla sağlanır. Bu mekanizmada aktarıcılar, verileri eklemek ve token teşvikleri kazanmak için TRB coin staking yapmak zorundadır. Bunun yanında ağ, kullanıcılarına kredi verme gibi çeşitli DeFi hizmetleri de sunmaktadır.

TRB coin nedir? Ne için kullanılır?

TRB coin, Tellor ağının yerel kripto para birimi olarak çalışan bir tokendir. Token, Ethereum Blockchain üzerinde ERC-20 akıllı kontratıyla oluşturulmuştur ve maksimum arzı bulunmaz. Kullanıcılar ve veri aktarıcıları, TRB aracılığıyla ağ içerisinde çeşitli işlemleri gerçekleştirme ve ödül kazanma avantajına sahiptir. TRB coin’in en büyük kullanım durumu, ağ içerisindeki akıllı sözleşmeleri başlatmaktır. Veri aktarıcısı olmak için akıllı sözleşme başlatmak gerekmektedir. Kullanıcılar, veri aktarıcısı olmak için 100’ün üzerinde TRB tokene sahip olmak zorundadır. Aktarıcılar, TRB ödülleri kazanmak ve verileri eklemek için tokeni stake etmek zorundadır.

Stake etmek; varlıkların tümü veya belirli bir bölümünün belirli bir vadeyle akıllı sözleşmelere kilitlenerek vade sonunda ek token ödülleri kazanmayı ifade eder. Tüm bunlara ek olarak TRB sahipleri, varlıklarını kredi olarak diğer kullanıcılara verebilir. Bu, kredi veren kullanıcıların faiz üzerinden gelir elde edebileceği anlamına gelir. Yazının yazıldığı sırada TRB coin, 45,9 milyon dolar civarında seyreden bir piyasa değerine sahipti ve genel kripto para listesinde 563. sırada yer alıyordu. Buna ek olarak, 2,35 milyon adet TRB dolaşımdaydı.

Avantajları nelerdir?

  • 100’ün üzerinde TRB’ye sahip olan kullanıcılar, veri aktarıcısı olarak madencilik yapabilir. Madenciler, blok zincirine veri ekleyerek ek token ödülleri kazanabilir.
  • Tellor ağı, kullanıcılarına düşük işlem ücretleri sunmaktadır. Buna karşın ağ oldukça hızlıdır. Kullanıcılar, düşük masrafla kripto transferi veya takası gibi işlemleri birkaç dakikada gerçekleştirebilir.
  • Kullanıcılar, TRB coin’i stake edebilir. Bu, varlıkların belirli bir vade ile akıllı sözleşmelere kilitlenebileceği ve vade sonunda ek token ödülleri kazanılabileceği anlamına gelir.

Dezavantajları nelerdir?

  • Oracle ağı, her ne kadar DeFi ve veri taşıma üzerine kurulu olsa da popüler web3 platformlarının sunduğu veri depolama alanı kiralama ve satın alma gibi ürünler sunmamaktadır.
  • TRB coin varlıkların sanal cüzdanlarda tutulması siber saldırı ihtimalini artırır. Bu sorun kullanıcıların, varlıklarını bir donanım cüzdanına taşımasıyla çözülebilir.

TRB coin nasıl alınır?

Mevcut olarak TRB coin; Binance, Coinbase, Huobi ve KuCoin gibi kripto para borsaları tarafından listelenmektedir. Tellor projesi ile ilgilenen yatırımcılar, öncelikle bu borsalardan birine üye olmalıdır. Eksiksiz bir şekilde üye olup cüzdanlarına para aktaran yatırımcılar, TRB’yi satın alabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir