Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.664
% 0.58
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.664
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Teksas Şirketi , Kuzey Bölge Mahkemesinde Sec’e Dava Açtı !

Henüz başlatılmamış bir kripto borsası için hazırlık yapan Teksas şirketi, Menkul Kıymetler Ticareti suçlamalarını engelleme umuduyla Texas Kripto Özgürlük İttifakı ile güçlerini birleştirdi.

The Crypto Freedom Alliance of Texas (CFAT) ve dijital varlık şirketi Lejilex, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu‘na (SEC) dava açtı ve mahkemenin ikincil piyasada satılan dijital varlıkların durumu hakkında karar vermesini talep ediyor.

CFAT ve Lejilex, Lejilex’in Legit.Exchange adlı bir kripto borsası başlatma planı yaptığı bildirilen Mike Wawszczak’ın bir avukat ve Alliance DAO’nun genel danışmanı olduğu, LinkedIn profiline göre, 21 Şubat’ta Fort Worth’taki Kuzey Teksas Bölge Mahkemesi’nde SEC’e karşı dava açtı.

Dava, Declaratory Judgment Act ve 2007 yılında bir örnek olarak gösterilen bir dava ile bir suçlama ile SEC’e karşı bir iddia ortaya koyuyor. Davacılar, mahkemeden birkaç karar istiyorlar, bunlar arasında:

“a. LEJILEX’in Legit.Exchange aracılığıyla kolaylaştırmayı planladığı gibi dijital varlıkların ikincil piyasa satışlarının, 1934 Menkul Kıymetler Borsası Kanunu ve 1933 Menkul Kıymetler Kanunu’nda tanımlanan şekilde menkul kıymet satışları olmadığını beyan edin.”

Ayrıca, mahkemeden Legit.Exchange’in kayıtlı olmayan bir menkul kıymet borsası olmadığını ve Lejilex’in borsayı işletmesiyle kayıtlı olmayan bir aracı veya takas kuruluşu olmayacağını ilan etmesini istiyorlar.

Teksas Şirketi , Kuzey Bölge Mahkemesinde Sec'e Dava Açtı !
Lejilex’in SEC’e karşı açtığı dava. Kaynak: PACER

Davacılar, “SEC’in son dönemdeki cezai işlemlerinin, neredeyse tüm dijital varlık işlemlerinin federal menkul kıymetler yasaları kapsamında ‘yatırım sözleşmeleri’ içerdiği yeni ve orijinal bir pozisyonu benimsediğini” savundular.

Devamında, “Bu pozisyon, dijital varlık endüstrisindeki kanunlara uygun katılımcıları, SEC’in kendi yetkisinin abartılı anlayışına uyum sağlamadıkları için SEC’in cezai işlemlerine maruz kalma riskiyle karşı karşıya bırakmaktadır” dedi. Şikayet şöyle devam etti:

“Endüstri katılımcılarının sürekli yalvarmalarına rağmen, SEC yeni pozisyonunu açıklayan herhangi bir belirli düzenleme yayınlamaktan kaçınmıştır, ki bu da ajansı gerekli gerekçeleri farkındalık ve yorum yapma kuralı oluşturmak suretiyle test etmeye zorlayacaktır.”

Lejilex, Legit.Exchange’i bir müşteri hesabı bulunmayan bir dijital varlık ticaret platformu olarak tanımladı. Kullanıcıların birbirleriyle ticaret yapmalarına izin vermek için akıllı sözleşmeler kullanıyor. Kullanıcılar birbirlerinin kimliklerini asla bilmeyecekler. Lejilex, hangi varlıkların ticaretine izin verileceğini kontrol edecek ve ücret karşılığında doğrulama gibi işlevleri gerçekleştirecek, ancak kullanıcı varlıklarını saklamayacaktır. Web sitesinde şirketin Legit.Exchange’i yıl sonuna kadar başlatmayı planladığı belirtiliyordu.

Lejilex’in web sitesine göre, şirket 2023 yılında kurulmuştur. X adını değiştirilmiş (önceki adı Twitter olan) varlığı Eylül ayına dayanmaktadır. CFAT de Eylül ayında kurulmuştur. Kar amacı gütmeyen kuruluşun diğer destekçileri arasında a16z crypto, Coinbase, Ledger, Bain Capital Crypto, Blockchain Capital ve Paradigm bulunmaktadır.

Dava, Howey testini detaylı bir şekilde ele almıştır. Ayrıca, Wahi davasına ve LBRY, Binance ve birçok başka şirkete karşı SEC’in yaptığı işlemlere atıfta bulunmuştur.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version