Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.435
% 0.50
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.435
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Hong Kong Düzenleyicisi Kripto Şirketleri ‘Banka’ Değil!

Hong Kong Para Otoritesi (HKMA), müşterileri kripto şirketlerini yetkili bir kurum olmadıkları sürece “banka” olmadıkları konusunda uyardı.

Hong Kong merkez bankası, kripto şirketlerine kendilerini “kripto bankası” veya “dijital varlık bankası” gibi terimler kullanarak tanımlamanın, fonları “mevduat” olarak nitelendirmenin Hong Kong’un bankacılık düzenlemelerine ters düşebileceğini hatırlattı.

Bu uyarının gelmesi, ağırlıklı olarak Hong Kong’da faaliyet gösteren bir kripto borsası olan JPEX’te devam eden likidite kriziyle ilgili olabilir.

JPEX, Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (SFC) JPEX’in ülkede lisanssız faaliyet gösterdiği yönündeki uyarısının ardından bazı platform operasyonlarını durdurdu.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Hong Kong’ta Kripto’nun Belirsiz Yönü

Çin, kripto paraları resmi olarak yasaklamış olsa da, özel bir idari bölge olarak Hong Kong, Çin’in tutumundan ayrılarak bankaları, ülkede kripto şirketleriyle iyi anlaşmayı teşvik etti.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin yakın zamanda Hong Kong’un kripto dostu olma yönünde belirsizlik yaşandığını ifade etti.

“Herhangi bir kripto projesi Hong Kong’u evi yapmak istiyorsa, biraz güven sahibi olmak isterler. Sadece şu anda dostane bir ortam olduğuna değil, aynı zamanda her türlü bilinmeyen, düzenleyici, politik ve diğer türde gelişmelerin olduğu bir ortamda bundan yıllar sonra da dostane olmaya devam edeceğine dair. Buterin, Singapur’daki Web3 Geçiş Zirvesi’nde şunları söyledi;

“Çok sayıda olay gerçekleşecek.”

Buterin’in bu sözlerine Hong Kong Yasama Konseyi üyesi tepki göstererek ülkenin politikası çok istikrarlı dedi. Ayrıca Vitalik’i ülkeye davet etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version