Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.457
% 1.03
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.457
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Tayvan Parlamentosu, Kripto Yasa Teklifini İlk Onaydan Geçirdi

tayvan kripto yasa tasarısı

Resmî kaynakların vermiş olduğu bilgiye göre Tayvan parlamentosu, kripto varlıklarını düzenlemeye yönelik bir teklifi ilk onaydan geçirdi.


Yung-Chang Chiang, yapmış olduğu bir açıklamada, “Tasarının ilk onayının ardından, sanal varlık endüstrisi için düzenleyici çerçeveyle ilgili tartışmalar bir sonraki aşamaya taşındı,” cümlelerini kullandı.

“Mali Denetim Komisyonu’nun da kendi yasa tasarısı versiyonunu yasama organına sunabileceğini ve böylece toplumun farklı kesimlerinin süreç boyunca fikir birliğini daha da güçlendirmesine olanak tanıyacağını umuyoruz.” cümlelerini de ekledi.

Geçen ay Tayvan’ın Finansal Hizmetler Komitesi (FSC), kripto sektörünün kendi öz denetim kurallarını oluşturabileceği bir endüstri birliği oluşturma konusunda yönergeler yayınlarken, kanun koyucular bu tür önlemlerin yasal uygulanabilirlikten yoksun olduğunu ifade etmişlerdi.

Bu nedenle, bu özel yasa altında, düzenleyici kurumlar öz düzenleme kurallarını ihlal eden işletmelere idari cezalar uygulayabilir. Bu tür özel bir yasa olmaksızın, düzenleyicilerin ceza verme yetkisi bulunmayacaktır.

Chiang, bu ayın başlarında bir parlamento oturumunda yaptığı açıklamada, kendisi ve diğer 16 milletvekili tarafından önerilen özel kripto yasasının Tayvan’daki tüm kripto platformlarının bir izin başvurusunda bulunmasını zorunlu kılacağını belirtti.

Tasarının ikinci okuma için belirlenmiş bir zaman çizelgesi yok ancak Chiang’ın ofisine göre bu durum, 2024’ün sonuna kadar gerçekleşmeyebilir. Tayvan’daki tüm milletvekillerinin mevcut görev süreleri, önümüzdeki Ocak ayında sona eriyor.


Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmek İçin Buraya Tıklayın


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir