Kriptolar:
29757
Bitcoin:
$66.694
% 0.39
BTC Dominasyonu:
%54.3
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 0.29
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.694
BTC Dominasyonu:
% 54.3
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Susquehanna Bitcoin ETF’lerinden Milyarlarca Dolarlık Alım Yaptı

ETF'ler Üst Üste 4 Gündür Para Girişi Yaşıyor

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketlerinden biri olan Susquehanna International Group, borsada işlem gören fonları kullanarak Bitcoin’e para akıttı.

Yatırım detaylarının özellikleri büyüklükleri ve çeşitliliklerindedir. 31 Mart 2024 itibariyle Susquehanna, 1.09 milyar dolar değerinde 17.271.326 Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) hissesine sahipti. Susquehanna, iyi bir likiditeye sahip olduğu için Grayscale’i tercih ediyor ve bu nedenle BTC yatırımının büyük bir bölümünü yapıyor.

Susquehanna, 83,74 milyon dolar değerinde bir yatırım olan Fidelity’nin spot Bitcoin ETF’sinin (FBTC) 1.349.414 hissesine de sahip. Ayrıca şirket, BTC vadeli işlem sözleşmelerini takip eden ProShares Bitcoin Strategy ETF’deki (BITO) pozisyonunu önemli ölçüde artırdı. Bu tarihte, 255 $ değerindeki BITO hisseleri Susquehanna’ya aitti. Şubat ayındaki açıklamaya kıyasla %57,59 artışla 5.021.149 hisse olarak 42 milyona ulaştı.

Susquehanna ayrıca BlackRock, ARK21, Bitwise, Valkyrie, Invesco Galaxy, VanEck ve WisdomTree gibi önde gelen Bitcoin ETF’lerinde de varlıklara sahiptir. Stratejik fon seçimi, firmanın Bitcoin için yatırım potansiyelini en üst düzeye çıkarmaya yönelik portföy yaklaşımını yansıtmaktadır.

Apollo CEO’su ve kurucu ortağı Julian Fahrer, “BÜYÜK: Susquehanna International Group bugüne kadarki en büyük Bitcoin ETF balinası! 10 ETF 1.2 milyar dolar tutuyor! Canavarlar burada. “ Bu tür bir coşku, kripto para birimiyle ilgili kurumsal ve artan yatırımcı heyecanını yansıtıyor.

Susquehanna’nın bu hamlesi piyasa üzerinde önemli bir etkiye sahip. Bitcoin ETF’leri güçlü bir başlangıç yapmış ancak ilerleyen haftalarda hız kaybetmiştir. Susquehanna’nın da belirttiği gibi, Bitcoin’in itibarını ve istikrarını artırması beklenen kurumsal yatırımlar giderek artıyor.

Şirket ayrıca, önemli bir Bitcoin rezervine sahip olan MicroStrategy hisselerine yaptığı yatırım yoluyla dolaylı olarak maruz kalmıştır. Yakın zamanda yapılan bir yeniden dengelemede Susquehanna, stratejik portföy değişiklikleri nedeniyle MicroStrategy’deki pozisyonunu %15 oranında azalttı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir