Kriptolar:
29757
Bitcoin:
$66.737
% 0.15
BTC Dominasyonu:
%54.3
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 0.29
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.737
BTC Dominasyonu:
% 54.3
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Almanya KfW Lansmanı ile Blockchain Dijital Tahvillerini Test Ediyor

KfW Dijital Tahvil

Almanya’da devlete ait bir kalkınma bankası olan Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW), blockchain teknolojisine dayalı ilk dijital tahvillerini gerçekleştirmeyi planladığını açıkladı.

KfW’nin 6 Mayıs’ta yayınladığı resmi basın açıklamasına göre, bu dijital tahviller kripto menkul kıymetler olarak sınıflandırılacak ve Alman Elektronik Menkul Kıymetler Yasası’nda (eWpG) açıklanan yasalara uygun olacak.

Blockchain teknolojisini kullanan dijital tahviller, tahvilin sahipliğinin yanı sıra tahvilin ayrıntılarını da hem güvenli hem de şeffaf bir dijital defterde tutabiliyor. Bu da ihraç ve alım satım işlemlerinin gerçek zamanlı olarak gerçekleşmesini sağlıyor. Öte yandan KfW, en son blockchain teknolojisinin kullanılmasına rağmen, bu tahvillerle ilgili finansal işlemlerin mutabakatının geleneksel ödeme yöntemleriyle gerçekleştirileceğini belirtti. Açıklamaya göre tahvil, programa göre 2024 yazında tamamlanacak.

KfW’nin bu proje çerçevesinde birkaç önemli ortağı da var. Union Investment’ın kripto varlıklarla ilgili sahip olduğu bilgiler işleme hazırlık sürecinde çok önemli. Buna ek olarak, DZ Bank, Deutsche Bank, LBBW ve Bankhaus Metzler, ihraç sürecini yönetmek ve yatırımcılarla etkileşimde bulunmaktan sorumlu olacak talep toplayıcılar grubunun üyeleri olacak. Ayrıca, DZ Bank tahvilin kolektif kayıtlı sahibi olacak ve Cashlink Technologies tahvil için kripto menkul kıymetlerinin kayıt memuru olacak.

KfW Saymanı Tim Armbruster’e göre “Yeniden finansmanın dijitalleştirilmesine giden yoldaki ilk hedef, öğrenmek ve sonuç olarak iyileştirme potansiyelini belirlemektir.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir