Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.969
% 2.26
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.969
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

STRK Token Airdrop Sonrası 5 Dolara Yükseldi!

STRK Token Airdrop Sonrası 5 Dolara Yükseldi!

Starknet’in yerel tokenı STRK, kapsamlı bir airdrop kampanyasının ardından 5 dolardan işlem görmeye başladı. Bu airdrop, yaklaşık 1,3 milyon adrese 728 milyon token dağıtarak yılın en büyüğü olarak nitelendirildi. STRK‘nın tamamen seyreltilmiş değeri, 3,64 milyar dolarlık ilk piyasa değeri ile birlikte şaşırtıcı bir şekilde 50 milyar dolara yükseldi.

Resmi lansmanından önce, STRK‘nın lansman öncesi sürekli vadeli işlemleri Aevo’da 1,80$ değerindeydi. Piyasaya sürüldükten sonra token, Kucoin’de hızla 5$‘a yükseldi, ancak ilk işlem saatlerinde 3,50$‘a geri çekilerek dalgalanma yaşadı.

Başlangıçtaki toplam arzı 10 milyar token olan STRK‘nın tamamen seyreltilmiş değeri (FDV) 35 milyar dolardır, ancak mevcut dolaşımdaki arzın mevcut fiyatla çarpılmasıyla hesaplanan gerçek piyasa değeri 2,32 milyar dolardır.

STRK‘nın arzının %50,1 gibi önemli bir kısmı, topluluk havayolları, hibeler ve bağışlar için Starknet Vakfı‘na tahsis edilmiştir. Ayrıca, toplam arzın %24,68‘i erken katkıda bulunanlara ve yatırımcılara dağıtılırken, %32‘si StarkWare çalışanları, danışmanları ve geliştirici ortakları için ayrılmıştır. Bu tokenler Nisan ayından başlayarak 31 ay boyunca kademeli olarak açılacak.

Zero knowledge kriptografisinden yararlanan bir katman-2 ağı olan Starknet, Ethereum blok zincirindeki merkezi olmayan uygulamalar (dApps) için ölçeklenebilirliği kolaylaştırıyor. Starknet, zincir dışı işlemleri Ethereum’a sunulan bir kanıtta toplayarak işlem sürecini hızlandırmayı ve ilgili ücretleri azaltmayı amaçlamaktadır. Katman 2 ağları, tıkanıklığı hafifletmek ve verimliliği artırmak için temel blok zincirlerinin (Katman-1) üzerinde katmanlar olarak hizmet vermektedir.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir